joannas @ 12 Mar 2005 napisał:index.php?act=findpost&pid=93131Blaty piekłam w formie 42x26 , a chyba powinna być nieco mniejsza, bo wyszły dość niskie. Nie dałam rodzynek do ciasta. Kremu z 1 porcji wystaczyło do przełożenia placków. Dla tych co lubią dużo kremu, proponuję zrobić przynajmniej z 1,5 porcji.czasem warto prześledzić wątek, bo oprócz wymiarów blaszki można znaleźć mnóstwo innych cennych rad i wypróbowanych modyfikacji
Spes @ 9 Aug 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1013286Mam pytania...(tez chcę je zrobic)...1.do masy nie dodaje się cukru, czy może juz słodzone budynie sie daje?
2. Na jaką dużą blaszke wylewac ciasto?alez daje sie cukier do masy, 3 lyzki do soku na budyn
i z 2 lyzkami cukru uciera sie maslo
czyli az 5 lyzej cukru idzie do masy
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia