jobi @ 11 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=411128Akulko, razem wszystkich płynów (woda i alkohol) ma być 2,5 szklanki
U Ciebie w drugim wariancie wychodzi 3,5 szklanki. Likier będzie miał odpowiednią ilość alkoholu, ale smaku stanowczo za małoAha, upsNamotałam
jobi @ 13 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=412402Gęsty to on raczej nie będzie, jest wódecznościowy, bo to nie krem.
Miałam rację, że dobry
I bardzo pasuje do piernikaAa, to znaczy, że wszystko jest ok.Bałam się, że coś źle zrobiłam.
Miałaś rację - doobry!
Na razie "mieszka" sobie w słoiku ( do czasu, aż kupię ładną buteleczkę), więc wrzuciłam do niego tę zaparzoną wanilię. Pachnie obłędnie.
Joanna @ 14 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=412847Zrobiłam zdjęcie - mam nadzieję, że Cię zachęci do zrobienia tego pysznego likieru.Wow, ale bym chętnie pociągnęła z tej szklanicy
Dziewczyny, a smak bardziej kawowy, czy waniliowy? I konieczna jest ta laska? Musze kupić dzisiaj. Wódę juz mam
Joanna @ 14 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=413213Akulko, ta "szklanica" ma pojemność "aż" 25 ml, więc jej zawartość wystarczyłaby akurat na jeden długi łyk...
Smak kawowo - waniliowy.To wiele mi nie rozjaśniłoDobra, muszę sama wypróbować. Śliczne masz te swoje "szklanice"
hhera @ 15 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=413800a jeszcze sprawa z tym spirytusem
:niepewny:Ale czego jeszcze nie ruzmiesz?
Spirytus musisz najpierw rozcieńczyć do postaci wódki (stosunek wódki do wody 1:1).
jobi @ 11 Dec 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=411116wlewasz do połowy lub troszkę wyżej spirytusu i dolewasz wody do pełna. Razem ma być jedna szklanka.A dopiero rozcieńczony stosować do likieru wg wskazówek.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia