Monsai @ 12 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1090518no to mnie teraz zabiłaś, te róże wyglądają jak żywe, najżywsze!!
A kielich pierwsza klasa! Z foremki dzwonka? jakiej?Dzięki Monsai wg mnie takie malowane wygladają ładniej. Do czerwonego barwnika(miałam jeszcze proszkowe i chciałam wykorzystać) rozpuszczonego w wodzie dodałam odrobinę złotego i choć na zdjęciu tego nie widać róże miały taką "poświatę" delikatną.
A foremki do dzwonka mam takie http://www.pan-centrum.pl/produkt,Foremki_...i_,94,1437.html
Masę rozwałkowałam ,obłożyłam foremkę, nadmiar masy obcięłam karbowanym radełkiem do faworków, zostawiłam do wyschnięcia. Podstawę kielicha rozwałkowałam wycięłam kółko, uformowałam wypukłość na jabłku. Obie części połączyłam kosteczką masy.
Megi428 @ 12 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1090620Joanno śliczne torciki, a najbardziej mnie zaintrygował ten na chrzest obłożony rureczkami - powiedz jaką masą go przekładałaś? Chcę coś takiego obłożonego rurkami albo biszkoptami dla ojca zrobić za tydzień.
Wszystkie nowe torciki cudne- weckend widać obfituje w twórczośćPrzekładałam bitą śmietaną, ale tak wykończyć rurkami możesz każdą jedną masę. Rurki kupuję puste, bo te wypełnione są baaardzo słodkie.
Tymcia @ 13 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1090908Zakończyłam kolejny torcik.Wiosenny.śliczny - słoneczniki przepiekne
kazeno @ 13 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1090914z drugiej strony nie kazdy jest prof.Miodkiemi wcale byc nie musi..Nie byłabym sobą gdybym coś jeszcze od siebie nie dodała do pisowni - koleżanka zwracająca uwagę tylko czyta, nie pisze nic - przy poście krytykującym naszą pisownię ma ilość postów - 2, więc uważam że to bardzo bardzo nieładnie i niegrzecznie wchodzić z buciorami i palcem grozić - lepiej robić błędy pisane niż mówione, bo czasami można kogoś urazić słowami, a czy ktoś napisze kakało kakałko kakao to naprawdę nikogo się nie urazi a i tak każdy wie o co chodzi.
Jo_anna1 @ 13 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1090927Przekładałam bitą śmietaną, ale tak wykończyć rurkami możesz każdą jedną masę. Rurki kupuję puste, bo te wypełnione są baaardzo słodkie.dzieki - na wierzch chyba maślaną muszę dać co by ozdoby cukrowe nie popłyneły?
A te rurki kupujesz na wagę czy są jakieś paczkowane takie suche?
bo widziałam u mnie tylko z nadzieniem
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.