Buka @ 2 Apr 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=961907Właśnie skończyłam tego mazura, a zrobiłam dokładnie według przepisu.
Jeśli robił ktoś tę gotowaną polewę, niech napisze, prosze, ile ją gotował. Ja gotowałam kilka minut, w zasadzie nie zgęstniała, zrobiła sie tylko błyszcząca. Czy o to jest właśnie ta "szklistość"? Czy polewa zastyga?
Tyle pytań, niestety po fakcie.
22.16
Dopisuję ku przestrodze: polewa dalej płynna i nawet jej się nie śni zestalić.Zerknęłam na przepis i wydaje mi się, że z tych składników powinno się ją długo gotować, żeby odparowała i zgęstniała jak kajmak, zwłaszcza, że proporcje cukru do śmietanki wskazują na to, że jest to właśnie taki kakaowy kajmak.
Ja bym gotowała co najmniej godzinę, a potem sprawdziła gęstość upuszczając kroplę na porcelanowy talerzyk. Jak od razu zastygnie, polewa będzie gotowa.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia