yrsa @ 14 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1289689W moim Lidlu były jakieś mumijki a nie szparagi. Wczoraj, bo dzisiaj nie zaglądałam.
Marg, Moniaku, produkujcie dzisiaj, szparag traci na smaku z każdą minutą.dopiero w piątek planuję szparagi u Majlerów nabyć
marghe @ 14 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1289701...planuję szparagi u Majlerów nabyćCzy u Majlertów?
marghe @ 14 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1289701dopiero w piątek planuję szparagi u Majlerów nabyćToć Ciebie nie poganiałam
hazo @ 14 May 2012 napisał:
kawazmlekiem @ 15 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1290048Nie wyszły mi.Moja wina, bo powinnam obrać, ale one drobniutkie i cieniutkie były, więc pomyślałam, ze młodziaki i nie trzeba obierać. Zrobię jeszcze raz, tym razem po bożemu z obieraniem.Kawo, ale biale, tak? Bo zielonych nie musisz obierac.
I zamiast odcinania koncowek proponuje odlamywanie ich, wtedy szparagi pekaja dokladnie na koncu tej 'zdrewnialej' czesci.
Yrso, ciekawy ten przepis!
Aczkolwiek nie umiem sobie wyobrazic polaczenia szparagow z oliwkami
Bea73 @ 15 May 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1290100Mozna z nich ugotowac wywar i uzyc go np. potem do szparagowego risottoO właśnie! Mam w planach risotto Claudii Roden.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia