Pieczone szparagi z pomidorami, oliwkami i bazylią

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
15,890
211
63
A ja jakoś założyłam, że małe = koktajlowe i takie dałam
icon_smile.gif
Całe opakowanie prawie
icon_smile.gif
 

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
a ja oczami wyobraxni juz sie widziałam z tymi siatami pomidorów i jednym peczkiem szparagów nadciagająca w strone domu
icon_mrgreen.gif
 

Marg

Well-known member
Wrz 23, 2008
17,678
78
48
Z cukinią rewelka. Wszamane i wylizane.
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Marghe, piekne!
mniam.gif


I ja je popelnilam - pyszne sa Yrso! Dziekuje za przepis (pozwolilam sobie wstawic je na bloga...).

asperges_tomates_olives001.jpg


Od siebie dodalam tez odrobine otartej skorki z cytryny.
Przy okazji mam tez pytanie Yrso : czy w tym przepisie nie ma oliwy? W jakiejs angielskiej wersji w necie bylo z oliwa, ale nie mam pojecia, jak jest w oryginalnej wersji
icon_sad.gif
 

Załączniki

  • asperges_tomates_olives001.jpg
    asperges_tomates_olives001.jpg
    130.2 KB · Wyświetleń: 5

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,313
1,607
113
Zrobiłam dzisiaj. Tym razem dałam całe, nieobrane ząbki czosnku i łyżkę kaparów. Bardzo mi w tej wersji smakowało.
 

Ewenny

Member
Sty 3, 2010
420
0
16
dzisiaj zrobiłam na kolację
dodałam 4 plasterki rolady ustrzyckiej
zapiekałam nie w piekarniku tylko na rozgrzanej patelni przykrytej ciężką pokrywą przez 20minut
pycha
herz.gif
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,313
1,607
113
Ja nie podgotowuję, dla mnie pomidory są smaczniejsze jak się dłużej pieką. Ale skoro mlaszczesz, to rozumiem, że nie było źle
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: