- Sty 3, 2009
- 27,313
- 1,607
- 113
Basiu, moim zdaniem bardzo się różnią. Wolę białe. I szukam takich grubości małego palca. A najbardziej lubię białe usmażone na oliwie, z jakimś delikatnym sosem (oliwa + cytryna+natka). Czasami jakieś dodatki typu suszona żurawina, a latach prosperity także orzeszki piniowe. Czyli różne wariacje na temat sałatki Kręglickiej, która jest gdzieś na cinie (sałatka znaczy).
Edit: Znalazłam sałatkę: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=28220&hl
Zamiast rodzynek dodaję do niej żurawinę, a orzeszki pomijam (bida
). Dodaję też kapkę oleju z orzechów włoskich.
Edit: Znalazłam sałatkę: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=28220&hl
Zamiast rodzynek dodaję do niej żurawinę, a orzeszki pomijam (bida
Ostatnią edycję dokonał moderator: