Joanna @ 24 Nov 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1482620Ponieważ pamiętałam, że poprzednio miałam problem z zarobieniem ciasta, zrobiłam je inaczej.
Miód, zwykły cukier i masło rozpuściłam z przyprawami korzennymi i połączyłam z jajkami, a potem z mąką wymieszaną z sodą i rozkruszonymi drożdżami.
Ciasto się ładnie zarobiło i bez problemu wałkowało.
Joanna @ 7 Dec 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1552325A było skorzystać z moich doświadczeń, to byś nie miała kłopotu:mądra baba po szkodzie
nie zagłębiałam się w komentarze Joanno,
przecież tyle razy je już robiłam że nie spodziewałam się takich niespodzianek.
Jak V. poczłapie po mąkę to Twe rady wezmę do serca, dziękuję
jeden plus, mamy lewe pierniki do chrupania
Jak postanowilam, tak zrobilam. Zrobilam na probe z jednej porcji.
PRZE-PY-SZNE
Natychmiast po upieczeniu pierwszej blaszki dorobilam ciasta bo jedyna ich wada jest to , ze porcyjki bardzo malutkie. Dla mnie 4 porcje to minimum.
Pieklam tylko 7 minut. Ladne, mieciutkie, zachowaly ksztalt i do tego bardzo dobre. Od dzis to moje ulubione pierniki.
Lirene @ 19 Dec 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1618922Zamierzam je dzisiaj upiec. Którą przyprawę do piernikow najlepiej użyć?To pewnie kwestia gustu. Ja zawsze daję Kotanyi- ma w składzie same przyprawy bez mąki lub cukru, jak często w innych mieszankach się zdarza.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia