Ptysie z masą z zaparzanych białek

kero

Member
Wrz 7, 2014
542
0
0
Bardzo smakowicie wyglądają te ptysie chyba dzisiaj je zrobię
icon_biggrin.gif
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,683
520
113
hazo @ 22 May 2016 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1608657Czy w cieście można zastąpić margarynę masłem?
Hazo ja zawsze ptysie robię na maśle i chyba z 2 razy na oleju(na maśle lepsze
icon_mrgreen.gif
) , jeszcze nigdy nie piekłam ptysi robionych na margarynie , więc pewnie i tu tez można


p.s krem jest smaczny ale piekielnie słodki
icon_mrgreen.gif
, mi jeden ptyś starczał na długooooooooooooo
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,377
1,468
113
Dziękuję, Margot.

Ja nie lubię ptysi z bitą śmietaną, a pamiętam, że lata temu uwielbiałam te ze słodką pianą i jak będę miała białka to zrobię.
 

kero

Member
Wrz 7, 2014
542
0
0
No cóż brakło mi jajek więc użyłam śmietany i też były pyszne
herzen.gif
Ale z oryginalnym kremem też zamierzam zrobić
fiesgrins.gif