Puchatek - pyszne ciasto z truskawkami

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
ciacho przed pieczeniem
icon_smile.gif


pic000127zv.jpg
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
i moje juz gotowe ciacho pyszne jest!!

pic000086ay.jpg
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
dziękuję :mrgreen: :bussi:
 

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
sylwia18 apetyczne :mrgreen:
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

miranka

Member
Sie 16, 2005
415
0
0
Super pyszne ciasto!!!
Dzisiaj zrobiłam, i już prawie nie ma
icon_sad.gif

I co będziemy jeść w niedzielę na deser :dump:
A przepisik polecam każdemu :mrgreen:
 

thefighter

Member
Sty 15, 2006
37
0
0
Zrobiłam
icon_smile.gif
Wyszło pyszne i puchate

Na pewno będzie jednym z moich ulubionych
icon_smile.gif
Narazie dawałam do niego tylko truskawki, ale wypróbuje też inne owoce
icon_smile.gif
 

mariquita

Member
Gru 2, 2005
28
0
0
Bardzo prosze o rade, czy to ciasto nadaje sie do zrobienia z owocami mrozonymi? jagody mam mrozone w duzej ilosci, i czy moze nalezy najpierw rozmrozic, czy nie?
 

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
mariquita nie robilam jeszcze z zadnymi mrozonkami, ale doskonale zawsze wychodzi z wszelkimi ciezkimi i soczystymi owocami, wiec mysle, ze mrozonki tez bede super! I chyba nie rozmrazac
icon_biggrin.gif
 

mariquita

Member
Gru 2, 2005
28
0
0
Boje sie tej ilosci wody ktora one puszcza ale sa przepisy ktore pozwalaja na uzycie w podobnych plackach mrozonek tylko niegdy nie wiem czy je rozmrozic czy nie
 

Ladybird

Member
Kwi 12, 2006
852
0
0
Zrobiłam w sobotę i ciacho wyszło pyszne, choć niezbyt puchate
No ale popelniłam kilka odstępstw.
Nie mam w domu netu, więc przepis miałam z książeczki z truskawkowymi przepisami, co tu krąży.
Dałam mniej cukru i był to cukier puder, margaryne rozpuściłam
a truskawki pokroiłam, bo bycze były.
Ale ciasto pyszne, bez zakalca i zrobię jeszcze nie raz stosujac się do przepisu
 

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Ladybird Ja tez czesto rozpuszczam maslo i kroje truskawki jak sa wielkie
icon_biggrin.gif
A cukier daje zawsze zwykly, i tak sie rozpuszcza z jajkami
icon_biggrin.gif
 

Ladybird

Member
Kwi 12, 2006
852
0
0
syso, czyli to masło rozpuszczone to nie problem :
Dobrze wiedzieć,
a ciasto zrobie jeszcze, bo truskawki od babci dostałam i jajca
więc mogę szaleć Fajny przepis, bardzo lubie takie wypieki.

A ten cukier puder z mojej strony to chęć oszczędzenia miksera, ktory ledwie zipie, grzeje się i dymi po minucie pracy.
 

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Ladybird, nie problem, ja mam czesto maso z lodowki, wiec zmiekczam w mikroweli, ale czesto sie za bardzo zmiekczy i w rezultacie wlewam plynne.
icon_biggrin.gif