Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Odkurzyłam przepis i upiekłam tę babkę "na wynos", ze szklanką cukru, orzechami laskowymi i suszonymi żurawinami. Z wierzchu oblałam ją odrobiną cytrynowego lukru. Zapowiada się pysznie.
Po raz pierwszy upiekłam ciasto z tego przepisu. W małej keksówce z połowy porcji.
Wyszło bardzo smaczne, ale żałuję, że użyłam papierowej keksówki, bo ciasto w trakcie pieczenia lekko straciło swój kształt.
Ciasto pyszne. Nie miałam mleka więc dałam śmietanę i na oko
ok 1/5 szklanki wody. Dałam dużo prażonych orzechów (bo takie łatwo obrać ze skórek). Następny raz będzie ale zrobię z samą cytryną.
Jeszcze ciepłe Pokaż załącznik 97494