bajeczka @ 30 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=682472Zamiast oleju dałam paczkę masła i wyszła puchata :Dodałam za twoim przykładem tak samo kostke i wiem, że nastepnym razem obetnę troche tłuszczu, moze dam tez z 3/4, 2/3?Cukru dałam szklanke, ale tez jeszcze zmniejszę, bo słodka, że hoho
Ale nic to... Wczoraj upiekłam na noc, znikła w stanie goracym 1/4 babkiA na chwilę obecna jest nędzny ostatni kawałek i przewiduje ostra walke o niego
Babka 1 klasa
moni20 @ 2 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=684627Tak sobie myslalam aby zrobic ta babke na duzej prostokatnej formie ale chyba musze podwoic ilosc skladnikow, i zastanawiam sie jak dlugo ja piec. Jak sadzicie??bajeczka @ 2 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=684804Ja w keksówce piekłam 1 godz i 15 minutJa piekłam w formie babkowej 70 min. i mogłaby tam z 10 - 15 min. dłużej zostać
moni20 @ 2 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=684627i zastanawiam sie jak dlugo ja piec. Jak sadzicie??Trzeba obserwować. Jak się zezłoci to ją patykiem potraktować. Ale na pewno 45 min nie musisz do niej zaglądać.
Sinistra @ 3 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=684942Trzeba obserwować. Jak się zezłoci to ją patykiem potraktować. Ale na pewno 45 min nie musisz do niej zaglądać.Na dużej blasze i tej temp., to bym powiedziała, że na pewno przez godzinę...I to służy babce, bo ona jednak ma tendencje do opadania. Nie wiem, czy to jej uroda, ale po wyłączeniu piekarnika, choć jej nawet nie wyciągałam, klapła troche
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia