Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
zrobilam ze swiezym rabarbarem i mrozonymi jagodami i ze zwyklej maki. dodalam 3 cale jajka, bo byly male. niebo w gebie. super przepis. polecam i ja!!!
Piekłam w czwartek, piątek i dziś. Za każdym razem z truskawkami i rabarbarem. Za każdym razem obłędna i wzbudzająca zachwyt, sama bym wciągła całą blachę i mię tylko przyzwoitość powstrzymuje. I duża prędkość znikania. A dziś to już przeszła samą siebie! PYCHA!
Bo, moim zdaniem ze zwykłej mąki wyjdzie jeszcze lepsze, bardziej delikatne i puszyste, bo krupczatka nie jest przecież mąką dedykowaną do takich wypieków. Najlepiej sprawdza się w ciastach kruchych i półkruchych - przynajmniej tak zalecają wszystkie znane mi książki o cukiernictwie (i własne doświadczenie).