Puszyste drożdżowe na krupczatce

Qrtschak

Member
Gru 31, 2012
238
0
0
Wersja bez kruszonki ... z brzoskwiniami

icon_smile.gif
 

Załączniki

  • DSC_0904.jpg
    DSC_0904.jpg
    105.9 KB · Wyświetleń: 0

elmagra

Member
Lis 5, 2004
574
0
0
zrobilam ze swiezym rabarbarem i mrozonymi jagodami i ze zwyklej maki. dodalam 3 cale jajka, bo byly male. niebo w gebie. super przepis. polecam i ja!!!
 

Sierotka3m

Member
Mar 23, 2010
598
0
0
Piekłam w czwartek, piątek i dziś. Za każdym razem z truskawkami i rabarbarem. Za każdym razem obłędna i wzbudzająca zachwyt, sama bym wciągła całą blachę i mię tylko przyzwoitość powstrzymuje. I duża prędkość znikania. A dziś to już przeszła samą siebie! PYCHA!
mniam.gif
 

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,453
318
83
Pycha, bardzo proste do zrobienia , na załączonej fotce z truskawkami i rabarbarem
.ciasto.JPG

anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
 

Załączniki

  • ciasto.JPG
    ciasto.JPG
    101.2 KB · Wyświetleń: 2

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Wyjełam z pieca, zrobiłam ze świeżą żurawiną i czerwonymi porzeczkami,
czekam aż ciut ostygnie by kruszonkę lukrem polać
fiesgrins.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

agula7

Member
Wrz 25, 2007
1,360
0
0
A ja robiłam dzisiaj i wyszedł mega zakalec sama nie wiem dlaczego może to wina mąki dałam tortową.
a czy wasze ciasto było równiez takie płynne?
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,391
3,679
113
Bo, moim zdaniem ze zwykłej mąki wyjdzie jeszcze lepsze, bardziej delikatne i puszyste, bo krupczatka nie jest przecież mąką dedykowaną do takich wypieków. Najlepiej sprawdza się w ciastach kruchych i półkruchych - przynajmniej tak zalecają wszystkie znane mi książki o cukiernictwie (i własne doświadczenie).
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: