julia @ 2 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=830040Masa nie popłynie (przynajmniej mnie sie nigdy to nie zdarzyło) wiśnie dobrze odsącz na sicie i bedzie ok.
Nie musisz dodawac masła.
Jedyne co bym zmieniła w Twoim pomysle Okruszku, to dżem (jesli właśnie jego użyjesz) dałabym na ciasto i na to krem, nie odwrotnie, natomiast wiśnie na kremDziękuję bardzo za odpowiedź
W takim razie zrobię bez masła i dam najpierw dżem a potem krem. A wiśniami to chyba tylko udekoruje...
A czy do takiej kompozycji tortu kompot wiśniowy plus jakiś alkohol np wódka (odrobina) do nasączenia biszkoptu będzie dobry?
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia