Sernik cukiniowy*

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ilona @ 1 Jun 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=515158Qrcze - ten ser i bułka konieczne
icon_question.gif
Szpinak bym sobie zjadla taki "sernikowy" ale bez sera... Da sie tak
icon_question.gif
rofl.gif

Podduś szpinak na patelni.
icon_mrgreen.gif
Jak mozna zjeść sernik bez sera? Omlet bez jajek
fiesgrins.gif
?
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Bosz - teraz sie zastanowiłam.
Matko jakie ja durne pytania zadaje ostatnio...
rofl.gif

Przemeczenie chyba
gruebel_2.gif

Dobrze, ze dzisiaj piątek
banana.gif
 

bahomet

Member
Wrz 4, 2006
985
0
0
ilona smialo mozesz zrobic same warzywa z jajkami. ja bardzo czesto robie. np. pyszny jest kalafior ze szpinakiem. szpinak dusisz z cebula na lyzce oleju. rozdrabniasz widelcem ugotowany kalafior. dodajesz jajka, parmezan, przyprawy wg smaku. wlewasz wszystko do formy, dobrze jest obsypac to jeszcze parmezanem. i do piekarnika na 20 min.

problem jest jesli w ogole zadnego sera nie chcesz. wtedy to bedzie zwykla frittata z piekarnika
icon_smile.gif
tez dobre
daumen.gif
 

kawazmlekiem

Member
Mar 19, 2005
37,849
6
38
AgusiaSz @ 1 Jun 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=515342bułka tarta to raczej koniecznie bo inaczej się będzie bardziej rozłaził
gruebel_2.gif
E tam, ja robiłam bez i był w miarę OK. Jak ostygł, miał ścisłą konsystencję i nic się nie rozłaziło, kiedy był gorący, troszkę był delikatny, ale przy większej ilości sera pewnie będzie OK.

Dziś albo jutro robię powtórkę.
 

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
5
0
Ilona @ 1 Jun 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=515158Qrcze - ten ser i bułka konieczne
icon_question.gif

Szpinak bym sobie zjadla taki "sernikowy" ale bez sera...
Da sie tak
icon_question.gif
zapiekalam szpinak w szynce z jajkiem. To chyba tez mm jest. Tak jak Bajaderka jajka z pieczarkami.
Szpinak jest duzo smaczniejszy i jajko mozna pominac. Zamienic na ser tez mozna.

Kawo, sprobuj cukini marynowanej. Tylko od razu rob ostro
icon_wink.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,472
5,611
113
Zrobiłam dziś w wersji ze szpinakiem. Jest niziutki, bo piekłam go w tortownicy o średnicy 24 cm, ale baardzo smaczny ! Piekłam 40 minut w temperaturze 180 stopni. Bez parmezanu na wierzchu.
sernik_ze_szpinakiem.jpg
 

Załączniki

  • sernik_ze_szpinakiem.jpg
    sernik_ze_szpinakiem.jpg
    27.6 KB · Wyświetleń: 3
Ostatnią edycję dokonał moderator:

bahomet

Member
Wrz 4, 2006
985
0
0
joanna wyglada super. ja tez jutro ze szpinakiem robie:)

pyszne jest tez polazenie fety z cukinia . jest gdzies przepis tutaj (na tarte z takim nadzieniem ale nie moge teraz znalezc). robilam jako babeczki dla osoby z celiakia:)

glupia tylko jestem ze wczesniej nie wstawilam tego przepisu
icon_neutral.gif
bo widze ze smakuje...
icon_mrgreen.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

flamenco

Member
Lis 13, 2006
81
0
0
Piękny - jedno słowo pełne zachwytu !
icon_smile.gif

Przymierzam się do tego sernika juz parę dni. Teraz widzę, jak efektownie wygląda ze szpinakiem i chyba wlaśnie taki zrobię
icon_smile.gif


Czym go posypałaś na wierzchu, bo coś tu chyba jest dodatkowego ?
 

bahomet

Member
Wrz 4, 2006
985
0
0
to po prostu niezbyt dobrze zmiksowany zyrafa grana
icon_mrgreen.gif


ja jestem ogromna fanka szpinaku ale ostatnio sie go przejadlam i na razie preferuje jednak cukiniowa wersje (ale to moze dlatego, ze po calej dlugiej zimie, w koncu cukinie maja normalna cene i wciaz jestem nienajedzona ;) )
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Evalill

Member
Gru 3, 2006
5,164
0
0
Robię dziś na obiad. Stąd pytanie : natłuszczacie formę do pieczenia? Czy wykładacie folią/papierem? Boję się, że nie wyjmę później ciasta z formy... .
gruebel_2.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy