Chłop pyta czy na święta to będziemy robić świeże... bo to trzeba zjeść żeby się nie zepsuło... 
	
	
	
		
		
		
		
	
	
 
Pyszne jest. 
	
	
	
		
		
		
		
	
	
 
Z wykonaniem nie miałam żadnych problemów, tylko następnym razem skrócę czas pieczenia z 25 do 22-23 minut.
Do ciasta użyłam 520g mąki, 160g cukru i dodałam 2 łyżeczki kakao dla koloru.
Masę zrobiłam ze 180g marcepanu (reszta wyszła 
	
	
	
		
		
		
		
	
	
 ), dodałam 100g cukru pudru, 1 całe jajko, 55g mąki pszennej, zamiast mleka i soków - 3 łyżki amaretto, olejek pominęłam. Masa była idealnie smarowna, a po upieczeniu pięknie zastygła.
Powidła śliwkowo-czekoladowe - ok. 350g.
Pokroiłam w kwadraciki 3 x 3 cm.  
	
	
	
		
		
		
		
	
	
 
Wyszło 50 szt.
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
		
	
I jeszcze przygotowanie 
	
	
	
		
		
		
		
	
	
Gotowe ciasto
	
	
	
		
		
		
		
	
	
Rozwałkowane, od linijki 
	
	
	
		
		
		
		
	
	
	
	
	
		
		
		
		
	
	
Konsystencja masy
	
	
	
		
		
		
		
	
	
	
	
	
		
		
		
		
	
	
Rozsmarowana na cieście masa
	
	
	
		
		
		
		
	
	
Na masę powidła
	
	
	
		
		
		
		
	
	
	
	
	
		
		
		
		
	
	
Gotowe do pieczenia
	
	
	
		
		
		
		
	
	
Upieczone