Chłop pyta czy na święta to będziemy robić świeże... bo to trzeba zjeść żeby się nie zepsuło...
Pyszne jest.
Z wykonaniem nie miałam żadnych problemów, tylko następnym razem skrócę czas pieczenia z 25 do 22-23 minut.
Do ciasta użyłam 520g mąki, 160g cukru i dodałam 2 łyżeczki kakao dla koloru.
Masę zrobiłam ze 180g marcepanu (reszta wyszła
), dodałam 100g cukru pudru, 1 całe jajko, 55g mąki pszennej, zamiast mleka i soków - 3 łyżki amaretto, olejek pominęłam. Masa była idealnie smarowna, a po upieczeniu pięknie zastygła.
Powidła śliwkowo-czekoladowe - ok. 350g.
Pokroiłam w kwadraciki 3 x 3 cm.
Wyszło 50 szt.
I jeszcze przygotowanie
Gotowe ciasto
Rozwałkowane, od linijki
Konsystencja masy
Rozsmarowana na cieście masa
Na masę powidła
Gotowe do pieczenia
Upieczone