jswm @ 2 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=917303Dziuniu, a ciasto robisz z tego przepisu, czy np. ze staropolskiego?Z tego przepisu![]()
dziunia @ 3 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=917483Z tego przepisu
muszę powiedzieć, ze odpowiedź mnie rozczarowała... już myślałam, że mi się uda i nie będę miała kolejnej roboty![]()
kusa37 @ 6 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=918383wymyśliłam sposób podaniaten sposób mnie nie przekonuje... po co te wykałaczki? przecież ciasto jest "spójne"
jswm @ 3 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=917558już myślałam, że mi się uda i nie będę miała kolejnej robotyUda się. Właśnie wyjęłam z piekarnika krajankę zrobioną z ciasta staropolskiego (pszenno -żytniego), do którego wgniotłam drobniutko pokrojoną kandyzowaną skórkę i orzechy. Wygląda i smakuje bardzo dobrze.
Ze staropolskiego pszennego piekłam też jakiś czas temu krajankę z powidłami śliwkowymi i bakaliami.
Joanna @ 7 Dec 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=918627Uda się. Właśnie wyjęłam z piekarnika krajankę zrobioną z ciasta staropolskiego (pszenno -żytniego), do którego wgniotłam drobniutko pokrojoną kandyzowaną skórkę i orzechy. Wygląda i smakuje bardzo dobrze.
Ze staropolskiego pszennego piekłam też jakiś czas temu krajankę z powidłami śliwkowymi i bakaliami.to zrobię jeszcze jedną, zwłaszcza, że tę upiekłam wczoraj i niewiele mi z niej zostało, tak wyrównywałam i wyrówn ywałam te brzegi po upieczeniu...![]()
![]()
Doruśka @ 22 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=913731a ja z pytaniem, mam "śliwke w czekoladzie " włąsnej roboty, myślicie ze sie smakowo wkomponuje?Gucio @ 23 Nov 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=914176Doruśka
w zeszłym roku dałam czekośliwkę i jak dla nas i dla naszych gości było pyszne
Nie była za słodka z tą śliwkową nutellą? Bo tak sobie myślę, że zrobiłabym jedną normalnie i jedną z nutellą śliwkową i lukrem kakaowym![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.