![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 165 Dołączył: 20-July 10 Skąd: Śląsk Użytkownik nr: 22.546 ![]() |
Buko często gotujesz w szybkowarze? bo ja mam kilkanaście lat ( dostałam w prezencie), ale tyle się naczytałam i nasłuchałam jak to potrafią wybuchać, że używałam go zaledwie kilka razy bo się po prostu boję. Nie wyobrażam sobie pasteryzacji, a szkoda bo to na pewno znacznie usprawnia pracę w kuchni tym bardziej, że lubię robić wszelakie przetwory. Pozdrawiam
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 42.324 Dołączył: 17-September 04 Skąd: ottawa Użytkownik nr: 59 ![]() |
Slyszalam, slyszalam. Ale nigdy nie spotkalam kogos komu by ten szybkowar wybuchl. Gdyby sie liczylo, ze bedzie sie w zyciu jedna osoba na kilka milionow, jesli chodzi o nieszczescia, nigdy nie zeszlibysmy z drzewa.
Czosnek jest bardzo na miejscu. Tak jak napisalam. Kojarzy mi sie z biala kielbasa. Mocno czosnkowo-majerankowa. Ale lepsza jest, bo kielbasa traci sporo smaku gotowana w wodzie. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 19.526 Dołączył: 19-September 04 Skąd: Wrocław Użytkownik nr: 67 ![]() |
Beato, dla mnie nie ma życia bez szybkowara. Takich stawianych na ogniu zużyłam w swojej kuchni kilka. Jesli przestrzega sie zaleceń nie ma niebezpieczeństwa wybuchu. Znam jeden przypadek kiedy wybuchł, ale tylko dlatego, że gotowany krupnik zaczopował zawór bezpieczeństwa, ale pewnie było tam za dużo płynu i za mocny ogień.
Jesli mimo wszystko masz stracha, to polecam elektryczny, sam robi wszystko. Edit: wszystko, ale nie łącznie z wybuchem. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 165 Dołączył: 20-July 10 Skąd: Śląsk Użytkownik nr: 22.546 ![]() |
Buka dziękuję za odpowiedź😆
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 6.193 Dołączył: 16-February 08 Skąd: półn.-zach. Użytkownik nr: 7.687 ![]() |
Beato, dla mnie nie ma życia bez szybkowara. Takich stawianych na ogniu zużyłam w swojej kuchni kilka. Jesli przestrzega sie zaleceń nie ma niebezpieczeństwa wybuchu. Znam jeden przypadek kiedy wybuchł, ale tylko dlatego, że gotowany krupnik zaczopował zawór bezpieczeństwa, ale pewnie było tam za dużo płynu i za mocny ogień. Jesli mimo wszystko masz stracha, to polecam elektryczny, sam robi wszystko. Tak, tak, potwierdzam bo to ja zawiniłam ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 12th December 2019 - 02:34 |