![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 7.631 Dołączył: 13-September 04 Skąd: prawie Opole Użytkownik nr: 11 ![]() |
U mnie o manitombie to jeszcze nikt w sklapie nie słyszał. Upiekłam na zwykłej pszennej 500
Chlebek sie wogóle nie kruszyl i nawet na goraco kroi się extra przez ten dodatek maki ziemniaczanej. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 27.418 Dołączył: 30-October 04 Skąd: z Nienacka Użytkownik nr: 151 ![]() |
Dzięki
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 27.418 Dołączył: 30-October 04 Skąd: z Nienacka Użytkownik nr: 151 ![]() |
Zrobiłam własnie i super wyszedł
![]() ![]() I jedna uwaga-dałam 2 łyżeczki soli zamiast całej łyżki i te 2 to stanowczo za duzo.Następnym razem dam 1 łyżeczkę.Może w przepisie jest błąd?Bo on naprawdę jest mocno słony nawet przy 2 łyżeczkach soli. |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 42.323 Dołączył: 17-September 04 Skąd: ottawa Użytkownik nr: 59 ![]() |
ja nie uzywam manitoby (to pewnie tutejsza maka chlebowa) - tez droga jest.
Zamiast mieszac make zwykla z manitoba biore "lepsza" make zwykla, ktora ma wiecej glutenu od zwyklej, a mniej od manitoby i wychodzi swietnie. Dzis dalam oliwy zamiast masla. Ciekawe jak to wyjdzie.... Malgosimi doglebnie testowala maki, moze wie, ktore polskie by sie nadawaly. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 15 Dołączył: 24-August 07 Użytkownik nr: 5.147 ![]() |
Dziewczyny,
nie mam maszyny, więc może podpowiecie mi jak piec ten chlebek bez maszyny? a kolejna rzecz - chciałabym z nigo zrobić tort, bo mój szanowny nie lubi słodyczy. Planuję zatem wrzucić go do okrągłej formy co by możliwie zbliżony wyglądem do tortu był. Myślicie, że to ma sens? |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 42.323 Dołączył: 17-September 04 Skąd: ottawa Użytkownik nr: 59 ![]() |
podnosze
na tort juz za pozno. Moze lody lubi? |
|
|
![]()
|
|
kurcze, planowalam na lunch, ale troche pozno wychodzi...
No nic, zobaczymy, moze nie beda glodni |
|
|
![]()
|
|
Jak ja ten chleb pieklam jak w nim jest mleko?
Bez zadnego komentarza zamienialam na wode? Wszystko mi wyszlo i wcale nei chce isc dzis do sklepu. Nigdzie nei chce isc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 10th December 2019 - 17:52 |