- Lis 27, 2004
- 3,631
- 0
- 0
Podany przez Linn: "Ja nie robilam, ale znalazlam na forum oliocarli.it przepis autorstwa Silvii 78. Podobno rezultat moglby byc jeszcze lepszy, ale to jedyna wersja jaka podala".
Liska: a ja robiłam i jest wspaniały
CHLEB NA TRAMEZZINI
do przetestowania i ulepszenia
250 ml mleka
250 g maki pszennej 00 / polskiej zwyklej 400-500 /
250 g maki wysokoglutenowej manitoba
12,5 g swiezych drozdzy
1 lyzka mleka skondensowanego slodzonego
1 lyzka soli
80 g masla
1 lyzka maki ziemniaczanej
Program Basic / 3 godziny /
Skorka Light
- przed ostatnia faza wyrastania zgniesc ciasto rekoma, aby sie odgazowalo
- po upieczeniu wyjac z wiaderka i ostudzic
- zawinac w wilgotna sciereczke i przechowywac w lodowce
- pokroic na kromki o grubosci 0,5 cm i odkroic skorke
- przed posmarowaniem majonezem, zwilzyc kazda kromke pedzelkiem zwilzonym woda
- po przelozeniu tramezzini pastami przykryc je wilgotna sciereczka i zostawic w lodowce / lub w chlodnym miejsce / na kilka godzin
Liska: a ja robiłam i jest wspaniały


CHLEB NA TRAMEZZINI
do przetestowania i ulepszenia
250 ml mleka
250 g maki pszennej 00 / polskiej zwyklej 400-500 /
250 g maki wysokoglutenowej manitoba
12,5 g swiezych drozdzy
1 lyzka mleka skondensowanego slodzonego
1 lyzka soli
80 g masla
1 lyzka maki ziemniaczanej
Program Basic / 3 godziny /
Skorka Light
- przed ostatnia faza wyrastania zgniesc ciasto rekoma, aby sie odgazowalo
- po upieczeniu wyjac z wiaderka i ostudzic
- zawinac w wilgotna sciereczke i przechowywac w lodowce
- pokroic na kromki o grubosci 0,5 cm i odkroic skorke
- przed posmarowaniem majonezem, zwilzyc kazda kromke pedzelkiem zwilzonym woda
- po przelozeniu tramezzini pastami przykryc je wilgotna sciereczka i zostawic w lodowce / lub w chlodnym miejsce / na kilka godzin