![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 10.541 Dołączył: 14-March 05 Użytkownik nr: 409 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 2.346 Dołączył: 3-February 05 Skąd: Gdańsk Użytkownik nr: 286 ![]() |
![]() pyszny, zostala nam polowa i na drugi dzień zrobil się rzadki |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 10.541 Dołączył: 14-March 05 Użytkownik nr: 409 ![]() |
Ciesze sie, ze zrobilas, i ze smakowalo
![]() ![]() Jednak, jesli zrobilas wedlug przepisu, nie powinien byc na drugi dzien rzadki ![]() - Ale moze to zalezy od mascarpone? ![]() |
|
|
![]()
|
|
czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 2.086 Dołączył: 4-November 08 Skąd: Goleniów Użytkownik nr: 12.086 ![]() |
podnoszę bo zrobiłam dzisiaj
![]() rozpusta dziś była w biały dzień - murzynek, sernik londyński (zostanie na jutro, już siedzi w lodówce) i ten pudding. Pudding też zostanie na jutro bo synek stwierdził, że ma dość słodkiego na dziś i zostawił sobie pudding na jutro. Mam nadzieję, że nie zrobi się rzadszy. Obaczymy jutro ![]() Ja swój zjadłam - pyszności ![]() ![]()
Załączone pliki
|
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 249 Dołączył: 25-March 10 Użytkownik nr: 21.007 ![]() |
Ja też zrobiłam i w życiu nie jadłam tak świetnego deserku; tak aksamitny i delikatny. Gorąco POLECAM i dziękuję za przepisik. Napewno będą powtórki!
Załączone pliki
|
|
|
![]()
|
|
Ooo
![]() ![]() Goniu, bardzo sie ciesze, ze skusilas sie na ten deser i ach! ![]() ![]() ![]() ![]() Inula? ![]() ![]() Fajnie, ze Wam smakowalo ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 8.553 Dołączył: 13-September 04 Skąd: Trier/Niemcy Użytkownik nr: 3 ![]() |
zrobione!!! szkoda tylko, ze nie zapytalam wczesniej o rozmiar miseczek, bo to-to calkowicie spuchlo zrobilo sie tego tyle!!! kto to zje
![]() chociaz jeden sie juz zdeklarowal wylizujac miske i mieszadlo ![]() wyszlo pyszne Caritko, takie puchowe i lekkie(no tylko na widok) zaraz zabierymy sie do palaszowania dziekuje ![]() |
|
|
![]()
|
|
Carbo
![]() ![]() Ufff ![]() Dzieki ![]() ![]() A miseczki... hmmm ![]() ![]() ![]() ![]() Te na zdjeciu maja okolo lub prawie 250 ml. ![]() p.s. Mam nadzieje, ze to jednak zjecie ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 249 Dołączył: 25-March 10 Użytkownik nr: 21.007 ![]() |
Zastanawiam się nad powtórką, ale nie mogę się zdecydować jakich owoców użyć. jakby nie patrzeć w tym roku owocoe nas nie rozpieszczaja.
Co proponujecie? Czy myslicie, że gruszki by pasowały, bo jabłka to tu raczej nie widzę? |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 16.183 Dołączył: 19-August 07 Skąd: środek Polski Użytkownik nr: 5.092 ![]() |
Zrobiłam ten deser , no prawie ten, bo to było skrzyżowanie z trifflami - na spód dałam pokrojony w kostkę suchy biszkopt nasączony alkoholem bo nagle się okazało że mam mieć więcej gości niz przewidywałam i musiałam coś wykombinować a więcej mascarpone nie miałam. Potem krem, maliny, krem, biszkopt z alkoholem, krem, maliny. Bardzo dobre to było i napewno do powtórki. Tylko następnym razem zrobię zdjęcie bo teraz to nie było jak.
|
|
|
![]()
|
|
Zastanawiam się nad powtórką, ale nie mogę się zdecydować jakich owoców użyć. jakby nie patrzeć w tym roku owocoe nas nie rozpieszczaja. Co proponujecie? Czy myslicie, że gruszki by pasowały, bo jabłka to tu raczej nie widzę? Goniu, powiem szczerze, ze nie bardzo lubie gruszkowe czy jablkowe desery i ja bym z tymi owocami nie robila, ale tylko dlatego, ze poprostu nie przepadam. Najczesciej robie z puszkowymi mandarynkami, jesli nie ma swiezych truskawek ![]() Mysle, ze jesli ktos lubi, to z pewnoscia i gruszka, i jablko zdadza "egzamin". Chyba. Nie wiem. To, czego sama nie lubie, to raczej nie polecam ![]() W tym deserze "widzialabym" tez mango, ananas, banan ??? - lub moze jakies inne owoce egzotyczne ? - Albo mieszanke owocow egzotycznych. Zrobiłam ten deser , no prawie ten, bo to było skrzyżowanie z trifflami - na spód dałam pokrojony w kostkę suchy biszkopt nasączony alkoholem bo nagle się okazało że mam mieć więcej gości niz przewidywałam i musiałam coś wykombinować a więcej mascarpone nie miałam. Potem krem, maliny, krem, biszkopt z alkoholem, krem, maliny. Bardzo dobre to było i napewno do powtórki. Tylko następnym razem zrobię zdjęcie bo teraz to nie było jak. Musialo byc pyszne. Jak zakupie mascarpone, to wyprobuje Twoja wersje ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 881 Dołączył: 11-April 08 Skąd: Wrocław Użytkownik nr: 8.650 ![]() |
U mnie w wersji z kiwi, mandarynkami i kawałkami biszkoptów - pyszne
![]() Zrobiłam nieco mniej niż w przepisie, a i tak nam na jutro jeszcze po porcji zostało ![]() Fotograf ze mnie marny, ale załączam zdjęcia "dowodowe" ![]()
Załączone pliki
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mmmm, bardzo smacznie wyglada
![]() Ankafaka - ogromnie sie ciesze, ze smakowalo ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 962 Dołączył: 11-August 05 Skąd: Bielsko-Biała Użytkownik nr: 653 ![]() |
Ja też zrobiłam - czekoladowy z kawałkami gorzkiej czekolady ze skórką pomarańczową. Wszystkim bardzo smakowało, lekkie i nie za słodkie.
Załączone pliki
|
|
|
![]()
|
|
Pysiu, ale sie ciesze
![]() -Z czekolada, to swietny pomysl ![]() Super, ze Wam smakuje ![]() Dzieki ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 19.396 Dołączył: 11-June 06 Skąd: Opole Użytkownik nr: 1.843 ![]() |
jaka powinna być konsystencja? pytam bo chyba jak zwykle coś pochrzaniłam.
|
|
|
![]()
|
|
Konsystencja powinna byc hmmm - gestej smietany? Moze troszke rzadsze?
Albo moze bardziej, jak bitej smietany, -ale to chyba na to samo wyjdzie ![]() Z pewnoscia nie da nie na tym "rysowac", bo lekko sie zlewa. A jaka Ci wyszla? |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 19.396 Dołączył: 11-June 06 Skąd: Opole Użytkownik nr: 1.843 ![]() |
no rzadka własnie...
|
|
|
![]()
|
|
Ale bardzo rzadkie?
To na pewno nie jest do picia ![]() Dalas do lodowy? |
|
|
![]()
|
|
Sezon truskawkowy, więc podejmuję do ponownego zrobienia, bo deser ma nieziemski smak
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 6th December 2019 - 11:56 |