![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.831 Dołączył: 6-March 08 Użytkownik nr: 8.029 ![]() |
Dalam pol na pol make tortowa (typ 450 - 11,7g bialka) i strong white bread flour - czyli pszenna maka chlebowa (bialko 11g). Robilam z polowy porcji, zamiast slodu dalam malusienka lyzeczke miodu gryczanego. Wyszly jeszcze pyszniejsze niz poprzednio bo takie ladniusienkie ![]() Dzięki Karina. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 5.318 Dołączył: 28-August 05 Skąd: Szczecin Użytkownik nr: 692 ![]() |
Ja sie pobawilam w rozne formy buleczek, oczywisce wszystkie z jednego ciasta kajzerkowego. Dalam pol na pol krupczatke i make chlebowa 650 ( razem 900g, u mnie chyba ta maka bardziej sucha, bo kolejny raz musze dac mniej maki albo wiecej plynu niz przepisie tatter), lyzeczke slodu jeczmiennego w syropie.
qd
Załączone pliki
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 27.419 Dołączył: 30-October 04 Skąd: z Nienacka Użytkownik nr: 151 ![]() |
Bardzo ładne wyszły
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 929 Dołączył: 6-June 09 Użytkownik nr: 16.068 ![]() |
Wczoraj w nocy przypomnialo mi sie, ze nie nakarmilam zakwasu na dzisiejszy chleb. Wybor padl na kajzerki, jako, ze sa po pierwsze primo pyszne, a po drugie primo sa ...pyszne
![]() Juz rosna, zaraz beda sie piekly. Juz sie slinie na nie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 929 Dołączył: 6-June 09 Użytkownik nr: 16.068 ![]() |
Ha, znowu je upieklam. Tym razem skonczyla mi sie maka pszenna razowa a chcialam upiec moj codzienny chleb - czyli Polski. Make kupilam dopiero dzis wieczorem, dlatego kajzerki pieczone byly wczoraj i beda pieczone dzis, za chwilke, bo juz wyrosly. Sa przepyszne, wczoraj jeszcze gorace jedlismy z maselkiem i miodzikiem.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.831 Dołączył: 6-March 08 Użytkownik nr: 8.029 ![]() |
Zrobiłam z pół porcji, podzieliłam na 9 kawałków. Zamiast wody- użyłam serwatki.
Bardzo dobre wyszły. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 7.253 Dołączył: 21-December 05 Użytkownik nr: 1.142 ![]() |
Bardzo sie ciesze, ze Wam smakuja. Dawno temu je robilam, czas odswiezyc przepis. I tez zrobie z serwatka bo mam ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 150 Dołączył: 5-September 10 Skąd: 3Miasto Użytkownik nr: 23.202 ![]() |
Dziewczyny gdzie w tych czasach można kupić takie cudo jak serwatka?
|
|
|
![]()
|
|
Nie kupowac. Samemu zrobic. To "odpad" po wazeniu twarozku....
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 7.253 Dołączył: 21-December 05 Użytkownik nr: 1.142 ![]() |
Dziewczyny gdzie w tych czasach można kupić takie cudo jak serwatka? Karina slusznie prawi, nie kupowac, twarozek zrobic (na przyklad TAK), wtedy serwatka sie znajdzie ;D Oczywiscie w sklepach tez mozna ja dostac kupujac sery takie jak feta lub mozzarella. Zamkniete w pojemniakach kawalki takich serow plywaja w zoltawym, dosc metnym plynie, czyli w serwatce. |
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 150 Dołączył: 5-September 10 Skąd: 3Miasto Użytkownik nr: 23.202 ![]() |
Pewnie, że zrobię sama - dawniej, kiedy dzieci jeszcze małe były twarożki robiłam - tylko w dzisiejszych czasach jest problem ze świeżym mlekiem, ale spojrzę w sklepach, bo w tym temacie raczej zielona jestem
![]() ![]() Dziękuję dziewczyny. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Znowu dzis upieklam kajzerki z tego przepisu. Cos niesamowitego. One ZAWSZE sie udaja. Sa pyszne, cudowne, pachnace, po prostu je uwielbiamy. Mniam!
|
|
|
![]()
|
|
Upieklam 20 sztuk wczoraj. Zjedlismy kilka z flaczkami z kalmarow, reszte zamrozilam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 9.365 Dołączył: 9-November 08 Użytkownik nr: 12.179 ![]() |
Nie mam słodu dałam cukier, pyszne bułki.
|
|
|
![]()
|
|
Ciesze sie, doris, ze ci smakowaly
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 9.365 Dołączył: 9-November 08 Użytkownik nr: 12.179 ![]() |
Bardzo smakowały wszystkim w domu, dziękuję za przepis
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
doris, do uslug
![]() Formujesz z waleczka czy masz kaiser stamp? Rowniez upieke wkrotce. |
|
|
![]()
|
|
Wiążę supełki, stempelek za drogi. Ciasto wyrabiam w maszynie więc łatwo i szybko się je robi.
|
|
|
![]()
|
|
Rozumiem. Oczywiscie mozna wyrabiac w maszynie czy mikserze. Moj mikser, choc spory, zagniecie male ilosci rowniez, choc w takim przypadku lubie jednak gniesc recznie - bardzo terapeutyczne zajecie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 26th January 2021 - 00:18 |