IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

6 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Schab z serem i cebulką*
Lis
post 1 Aug 2006, 18:01
Post #1


kucharz 3 gwiazdek
*************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 13.333
Dołączył: 29-July 05
Użytkownik nr: 626



Bardzo szybki w przygotowaniu i smaczny- pyszna alternatywa dla kotletów schabowych.

Potrzebujemy:
- schab pokrojony w plastry,
- żółty serek w plasterkach w takiej samej ilości jak kotlety (sztuki, nie wagowo ;)),
- cebula pokrojona w cienkie plasterki (niech żyje hebelek!)- powiedzmy na 6 kotletów 2 cebule średniej wiekości,
- majonez,
- sól, pieprz.

Kotlety rozbijamy, traktujemy solą i pieprzem, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy plaster mięsa pokrywamy cebulką, na niej układamy po plasterku sera, na to znowu cebulka i miziamy po wierzchu majonezem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, z włączonym termoobiegiem. Pieczemy aż będzie rumiane na wierzchu- zajmuje to akurat tyle czasu, żeby zdążyc ugotować ryż (czy co kto sobie życzy) i zrobić sałatkę z sałaty lodowej, ogórków, pomidorów i czosnkowego winegretu.

Autorką przepisu na schab jest Dobbi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
roggie
post 1 Aug 2006, 18:22
Post #2


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.142
Dołączył: 14-February 06
Użytkownik nr: 1.390



Schab albo karkówka zrobiona w ten sposób to jedno z moich ulubionych dań mięsnych! Kruchutkie niebo w gebie icon_smile.gif Ale smaka mi narobił ten przepis!!!!

Ja poza sola i pieprzem uzywam też papryki, chilli etc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jaxja
post 1 Aug 2006, 22:25
Post #3


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.521
Dołączył: 26-May 06
Skąd: PL
Użytkownik nr: 1.798



Przepis wydaje mi sie bardzo smakowity. Zrobię w najbliższym czasie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jaka
post 2 Aug 2006, 09:19
Post #4


czeladnik
*****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.653
Dołączył: 15-September 04
Skąd: Kraków
Użytkownik nr: 40



Ja robiłam "coś" podobnego z piersi - tylko do cebulki doładałam podpieczone ćwiartki pieczarek.
Spróbujcie - smaczne, gwarantuję icon_smile.gif

Dodam tylko, że piersi "kroiłam na kotlety" i rozpłaszczałam je dłonią.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lemina
post 6 Aug 2006, 17:30
Post #5


czeladnik
*****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.690
Dołączył: 23-April 06
Skąd: Bülach (Szwajcaria)
Użytkownik nr: 1.681



lislawa: mężowaty stiwrdził, że bardzo mu smakują te schabowe icon_smile.gif Mi z resztą też. Dzięki za przepis
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lis
post 7 Aug 2006, 02:08
Post #6


kucharz 3 gwiazdek
*************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 13.333
Dołączył: 29-July 05
Użytkownik nr: 626



Leminko, bardzo się cieszę, że się nie zawiodłaś na tym przepisie Siedzę właśnie potwornie glodna i myślę, że nie pogardziłabym teraz takim kotlecikiem, gdyby mi ktoś litościwy zaserwował
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Musia
post 7 Aug 2006, 08:28
Post #7


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 489
Dołączył: 14-November 05
Użytkownik nr: 965



ja robie z karkówki tyle ze kazdy kawalek miesa smaruje olejem i posypuje z obu stron vegeta a reszta tak jak u ciebie ;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Doruśka
post 7 Aug 2006, 16:44
Post #8


szef kuchni
*********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 5.233
Dołączył: 28-March 06
Użytkownik nr: 1.578



dobre ,nawet bardzo,chociaż nie dałam majonezu icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Musia
post 7 Aug 2006, 16:48
Post #9


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 489
Dołączył: 14-November 05
Użytkownik nr: 965



Kojka
spróbuj z majonezem ja tez nie bardzo widzialam to ale jak spróbowalam to sie okazalo ze samak wspanialy i to wlasnie z dodatkiem majonezu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Doruśka
post 7 Aug 2006, 16:53
Post #10


szef kuchni
*********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 5.233
Dołączył: 28-March 06
Użytkownik nr: 1.578



ale ja zapomniałam po prostu kupić, nie zakonotowałam ,ze ma być ;))
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Musia
post 7 Aug 2006, 16:57
Post #11


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 489
Dołączył: 14-November 05
Użytkownik nr: 965



Kojka
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dea
post 28 Sep 2006, 17:44
Post #12


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 346
Dołączył: 20-November 05
Skąd: lubelskie
Użytkownik nr: 992



a ten majonez to napewno pasuje ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jaka
post 10 Nov 2006, 12:57
Post #13


czeladnik
*****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.653
Dołączył: 15-September 04
Skąd: Kraków
Użytkownik nr: 40



CYTAT(dea @ 28 Sep 2006, 17:44 ) *
a ten majonez to napewno pasuje ?


Pasuje pasuje i to bardzo!

Smakowlaiśmy to danko Lis wg Twej receptury - z czystym sumieniem wykrzyczę,że to Niebo w gębie... icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tatter
post 4 Dec 2006, 20:55
Post #14


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 7.253
Dołączył: 21-December 05
Użytkownik nr: 1.142



Lis...zrobilam na dzisiejszy, bardzo szybki obiad...
zapiekalam ok 30min z serem Cheddar...Pyszne!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lis
post 4 Dec 2006, 21:02
Post #15


kucharz 3 gwiazdek
*************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 13.333
Dołączył: 29-July 05
Użytkownik nr: 626



Dziewczyny, bardzo sie cieszę, że wam smakowało icon_biggrin.gif
Jako, to nie jest moja receptura, ja ją tylko propaguję icon_wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yuna
post 11 Dec 2006, 00:18
Post #16





Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 32
Dołączył: 11-December 05
Skąd: Kraków
Użytkownik nr: 1.092



Mąż określił je jako "pyszności". W jego rankingu to przynajmniej 5 pięć gwiazdek (na 5 możliwych). Bardzo dziękuję za przepis (schab w smaku rewelacja). icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AnnaH
post 14 Dec 2006, 22:32
Post #17


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.423
Dołączył: 15-November 05
Skąd: Witten/Niemcy
Użytkownik nr: 967



Lisku, anbetung.gif danke , to super , extra szybkie i szmaczne danie. Dorzucilam jeszcze resztki salami , ogorka(posprzatalam lodowke rofl.gif rofl.gif ),i mase cebuli a mezus zajadal az milo mniam.gif
Bedzie u mnie czesto goscic na obiadek daumen.gif lecker.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ilona
post 15 Dec 2006, 09:06
Post #18


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 37.714
Dołączył: 10-October 04
Skąd: Piła
Użytkownik nr: 116



Dobra - ja się przyznaje, że na schabach sie nie znam icon_redface.gif
Co powiedzieć pani w sklepie icon_question.gif Ze schab chce icon_question.gif Ile go na 2 osoby icon_question.gif A w marketach można pakowany dostać icon_question.gif

Obiad wymyślam dla rodziców i chciałabym zabłysnąć icon_redface.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jaka
post 16 Dec 2006, 10:45
Post #19


czeladnik
*****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.653
Dołączył: 15-September 04
Skąd: Kraków
Użytkownik nr: 40



CYTAT(Lis @ 4 Dec 2006, 21:02 ) *
Jako, to nie jest moja receptura, ja ją tylko propaguję icon_wink.gif


No no wiem icon_smile.gif Tak mi się napisało w biegu icon_mrgreen.gif

Ilonko, idziesz do mięsnego i mówisz, że chcesz przykładowo dwa kotlety - w tym jeden "męski", Pani powinna zrozumieć icon_smile.gif A Tobie tłumaczę, że ten męski będzie po prostu grubsiejszy i po rozbiciu większy icon_smile.gif
No, to błyskaj rodzicom po oczkach icon_lol.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ilona
post 18 Dec 2006, 10:19
Post #20


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 37.714
Dołączył: 10-October 04
Skąd: Piła
Użytkownik nr: 116



CYTAT(jaka @ 16 Dec 2006, 12:45 ) *
Ilonko, idziesz do mięsnego i mówisz, że chcesz przykładowo dwa kotlety - w tym jeden "męski", Pani powinna zrozumieć icon_smile.gif A Tobie tłumaczę, że ten męski będzie po prostu grubsiejszy i po rozbiciu większy icon_smile.gif
No, to błyskaj rodzicom po oczkach icon_lol.gif

O dzięki Sylwia, będe wiedziała na przyszłość anbetung.gif
Na sobote zrobiłam jednak danie Sini http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=11292&hl= (tylko, że z kurczakowych cycków icon_razz.gif )
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 31st March 2020 - 14:01