Bardzo szybki w przygotowaniu i smaczny- pyszna alternatywa dla kotletów schabowych.
Potrzebujemy:
- schab pokrojony w plastry,
- żółty serek w plasterkach w takiej samej ilości jak kotlety (sztuki, nie wagowo
),
- cebula pokrojona w cienkie plasterki (niech żyje hebelek!)- powiedzmy na 6 kotletów 2 cebule średniej wiekości,
- majonez,
- sól, pieprz.
Kotlety rozbijamy, traktujemy solą i pieprzem, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy plaster mięsa pokrywamy cebulką, na niej układamy po plasterku sera, na to znowu cebulka i miziamy po wierzchu majonezem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, z włączonym termoobiegiem. Pieczemy aż będzie rumiane na wierzchu- zajmuje to akurat tyle czasu, żeby zdążyc ugotować ryż (czy co kto sobie życzy) i zrobić sałatkę z sałaty lodowej, ogórków, pomidorów i czosnkowego winegretu.
Autorką przepisu na schab jest Dobbi.
Potrzebujemy:
- schab pokrojony w plastry,
- żółty serek w plasterkach w takiej samej ilości jak kotlety (sztuki, nie wagowo
- cebula pokrojona w cienkie plasterki (niech żyje hebelek!)- powiedzmy na 6 kotletów 2 cebule średniej wiekości,
- majonez,
- sól, pieprz.
Kotlety rozbijamy, traktujemy solą i pieprzem, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy plaster mięsa pokrywamy cebulką, na niej układamy po plasterku sera, na to znowu cebulka i miziamy po wierzchu majonezem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, z włączonym termoobiegiem. Pieczemy aż będzie rumiane na wierzchu- zajmuje to akurat tyle czasu, żeby zdążyc ugotować ryż (czy co kto sobie życzy) i zrobić sałatkę z sałaty lodowej, ogórków, pomidorów i czosnkowego winegretu.
Autorką przepisu na schab jest Dobbi.
Ostatnią edycję dokonał moderator: