 
	300g mąki pszennej
80g parmezanu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
szczypta cukru
sól, zioła prowansalskie
szklanka kefiru
2 jajka
60 ml oliwy z oliwek
100 g szynki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą.
Wymieszać ze szczyptą cukru, solą, ziołami i drobno startym parmezanem.
Kefir wymieszać z jajkami i oliwą.
Szynkę pokroić w drobną kostkę.
Szybko połączyć wszystkie składniki, mieszając je po prostu łyżką.
Nakładać do muffinkowych foremek.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut.
Dobrze jest sprawdzać patyczkiem czy już upieczone.
 
				
		 
 
		 
	 
 
		 
	 
 
		 
	 
	 
 
		 
 
		 
 
		 
 
		 
	 
 
		 
			