IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

6 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Torcik z mielonego mięsa*
rybkaro
post 13 Feb 2007, 21:22
Post #1


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.148
Dołączył: 11-November 06
Skąd: Jelenia Góra
Użytkownik nr: 2.655



Potrawę tą robiłam już kilka razy ,przepis zaczerpnięty z kobiecego pisma (Świat Kobiety)

Farsz:

1 cebula
15 dag goudy
1/2 pęczka natki pietruszki
1 jajko
60 dag mięsa mielonego mieszanego
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz cayenne

Ciasto:
15 dag białego twarogu
7 łyżek mleka
6 łyżek oleju
2 szklanki mąki
mały proszek do pieczenia 15 g

Cebule i zieleninę posiekać, goudę pokroić w kostkę. Jajko rozbić,oddzielić żółtko. Białko dodać do mięsa,
zagnieść z cebulą i zieleniną, koncentratem pomidorowym. Doprawić pieprzem i solą, dodać ser, wymieszać

Twaróg utrzeć z 6 łyżkami mleka, olejem i szczyptą soli. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, zagnieść
ciasto. Gdy za suche, dodać trochę śmietany, rozwałkować w prostokąt 50 na 25 cm, posmarować masą mięsną.
Załączony plik  ab.JPG ( 62.46K ) Suma pobrań: 107

Ciasto zwinąć w roladę od dłuższej strony, pokroić na 10 plastrów o grubość około 5 cm, Załączony plik  ac.JPG ( 38.45K ) Suma pobrań: 49

Przygotowane ślimaczki poukładać w na nasmarowanej tłuszczem tortownicy 26 cm, lekko spłaszczyć dłonią
i posmarować żółtkiem rozrobionym z 1 łyżką mleka
Załączony plik  ad.JPG ( 57.72K ) Suma pobrań: 73

Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piec przez 35 do 45 minut
Załączony plik  aa.JPG ( 60.68K ) Suma pobrań: 78

Załączony plik  ae.JPG ( 58.63K ) Suma pobrań: 75
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cinka
post 13 Feb 2007, 21:47
Post #2


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 30.531
Dołączył: 5-May 06
Skąd: Górny Śląsk
Użytkownik nr: 1.716



Do wypróbowania - na bank daumen.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alicjanka
post 13 Feb 2007, 22:14
Post #3


szef kuchni
*********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 5.627
Dołączył: 28-June 06
Skąd: z daleka
Użytkownik nr: 1.939



Już pisałam w Niebie, że przepysznie wygląda, a teraz to już obśliniłam monitor mniam.gif icon_mrgreen.gif
Powtórzę za Cinką - na bank do wypróbowania!! icon_lol.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana3
post 13 Feb 2007, 22:37
Post #4


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 537
Dołączył: 23-September 05
Skąd: lubuskie
Użytkownik nr: 775



Bardzo smakowicie wygląda, napewno wypróbuje ten przepis lecker.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Maria z Łeby
post 13 Feb 2007, 23:11
Post #5


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 30.198
Dołączył: 26-December 06
Skąd: z nad morza
Użytkownik nr: 2.941



Ten przepis trzeba praktycznie sprawdzić i zajmę się nim po niedzieli.Myślę, że będzie pyszne jedzonko mniam.gif .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AgusiaSz
post 14 Feb 2007, 08:17
Post #6


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 7.302
Dołączył: 3-May 06
Skąd: Radom/Warszawa
Użytkownik nr: 1.705



mnie też się ten przepis bardzo podoba mniam.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rybkaro
post 14 Feb 2007, 09:05
Post #7


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.148
Dołączył: 11-November 06
Skąd: Jelenia Góra
Użytkownik nr: 2.655



Cieszę się i polecam wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Akulka
post 14 Feb 2007, 12:38
Post #8


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 29.115
Dołączył: 28-December 05
Użytkownik nr: 1.177



Jajć, pysznie brzmi. lecker.gif I nawet nie ma drożdży, byłam pewna, ze to drożdżowe. icon_mrgreen.gif Musze zrobić, muszę zrobić.. mniam.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sloneczko
post 14 Feb 2007, 15:45
Post #9


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 531
Dołączył: 14-August 06
Użytkownik nr: 2.123



O rany ale pysznie wyglada lecker.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
letti
post 14 Feb 2007, 17:46
Post #10


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.366
Dołączył: 4-April 06
Użytkownik nr: 1.603



Rybkaro!Z którego numeru Świata kobiety,bo mam wiele numerów,to nie przepisywałabym?
Muszę to zrobić,bo czuję pyszności.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wesola30
post 14 Feb 2007, 18:35
Post #11


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 614
Dołączył: 25-January 06
Skąd: Opole-Schalksmühle
Użytkownik nr: 1.289



Mniammmmmmm jak to pysznie wyglada musze zrobic koniecznie icon_smile.gif
Dziekuje za super przepis anbetung.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
szachownica
post 14 Feb 2007, 18:48
Post #12


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 702
Dołączył: 18-April 06
Użytkownik nr: 1.664



pyszne jest polecam, robiłam podobne ślimaczki za wizażem, z metką zamiast mięsa mielonego ale teraz czuję że muszę twoją wersję wypróbować;) mimo, że z metką to też niebo w gębie:)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rybkaro
post 14 Feb 2007, 19:20
Post #13


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.148
Dołączył: 11-November 06
Skąd: Jelenia Góra
Użytkownik nr: 2.655



CYTAT(letti @ 14 Feb 2007, 17:46 ) *
Rybkaro!Z którego numeru Świata kobiety,bo mam wiele numerów,to nie przepisywałabym?
Muszę to zrobić,bo czuję pyszności.


Mówiąc szczerze to nie wiem od dawna wydzieram kartki z różnych pism ,z co fajniejszymi przepisami gruebel_2.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
letti
post 14 Feb 2007, 20:16
Post #14


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.366
Dołączył: 4-April 06
Użytkownik nr: 1.603



cvety.gif Dzięki,to przepiszę,bo mam wielką ochotę(nie tylko ja)to zrobić.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azazelle
post 15 Feb 2007, 09:40
Post #15


czeladnik
*****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.706
Dołączył: 1-September 06
Skąd: PGR koło Wa-wy
Użytkownik nr: 2.242



O tak, tak, tak. Bardzo mniem to wygląda i na pewno popełnię icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pysia
post 19 Feb 2007, 11:11
Post #16


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 962
Dołączył: 11-August 05
Skąd: Bielsko-Biała
Użytkownik nr: 653



Zrobiłam w sobotę na obiad , zmieniłam tylko nadzienie: szpinak,czosnek i ser feta. Przepyszne lecker.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rybkaro
post 27 Feb 2007, 12:14
Post #17


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.148
Dołączył: 11-November 06
Skąd: Jelenia Góra
Użytkownik nr: 2.655



CYTAT(Pysia @ 19 Feb 2007, 11:11 ) *
Zrobiłam w sobotę na obiad , zmieniłam tylko nadzienie: szpinak,czosnek i ser feta. Przepyszne lecker.gif

Widzę nową inspiracje a jaka ta feta ? i może tak kilka szczegółów , co z czym i jak . fiesgrins.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Maria z Łeby
post 28 Feb 2007, 10:34
Post #18


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 30.198
Dołączył: 26-December 06
Skąd: z nad morza
Użytkownik nr: 2.941



decyzja podjęta, dzisiaj robię na obiad
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Maria z Łeby
post 28 Feb 2007, 15:29
Post #19


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 30.198
Dołączył: 26-December 06
Skąd: z nad morza
Użytkownik nr: 2.941



popełniłam dzisiaj na obiad lecker.gif , i podałam z surówką z pora, cuzamen do kupy lecker.gif lecker.gif lecker.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rybkaro
post 28 Feb 2007, 16:55
Post #20


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.148
Dołączył: 11-November 06
Skąd: Jelenia Góra
Użytkownik nr: 2.655



CYTAT(Maria z Łeby @ 28 Feb 2007, 15:29 ) *
popełniłam dzisiaj na obiad lecker.gif , i podałam z surówką z pora, cuzamen do kupy lecker.gif lecker.gif lecker.gif


Po buźkach mogę sądzić że smakowało? wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 23rd May 2019 - 00:21