Torcik z mielonego mięsa*

Piadina

Member
Lut 24, 2009
402
0
0
bardzo fajny ten torcik, zapisuję do zrobienia!
lecker.gif
 

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,451
315
83
Właśnie wydrukowałam sobie własny przepis ,starą kartkę gdzieś zapodziałam
gruebel_2.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Doradźcie błagam gdzie mogę kupić dobre mieso mielone?
anbetung.gif

maszynka straszliwie słabo mieli, szlag mnie prędzej trafi niż kawałek mięsa przez nią przeleci, plącze cholera
baa.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
15,889
210
63
Najczęściej tak, ale czasem indycze biorę. Wołowego nie kupuję, nawet nie wiem, czy jest.
Wczoraj kupiłam w Lidlu mielone z łopatki - pulpety wyszły bardzo dobre.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0

MarthaB

Well-known member
Kwi 9, 2009
2,838
62
48
Też mnie kusi ten torcik, ale poczekam aż małżon wróci z delegacji
icon_smile.gif

Póki co dzieciom chyba tosty dziś zrobię na obiadokolację
icon_smile.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Rybkaro, twoj torcik wyglada niezwykle apetycznie. Mamy go dzis na obiad w towarzystwie pieczonych slodkich ziemniakow i jesiennej salatki z porow.

Wlasnie zjedlismy - doskonale w smaku, szybkie, proste, bardzo jesienne danie. Nadzienie sporzadzilam z kielbasianego farszu z ziolami, starlam troche chaddara, troche red leicester, dodalam cebulke drobno pokrojona. Ciasto bylo w sam raz, pyszne po upieczeniu, kruche na zwnatrz, miekkie w srodku. Pieknie sie zrumienilo, zaluje, ze nie moge pokazac, ale strszne ciemnosci naszly gdy wyjmowalam danie z pieca. Moze uda mi sie nastepnym razem.
Dziekujemy bardzo za przepis.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Wrzuciłam do pieca,
wydawało mi się że mam wszystkie składniki a o żółtym serze zapomniałam
dump.gif


smaczne było, ale ciasto zakalcowate mocno miescami,
następnym razem ciasto zrobię drożdżowe i do nadzienia dodam czosnek albo musztardę
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

eremiw

Member
Wrz 1, 2007
259
0
16
To mięso podsmażać czy nie? Będę robiła z podwójnej porcji. A dopiero z podsmażonego robi się farsz? Dobrze zrozumiałam?
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Przepis mówi o surowym.
Robiłam wiele razy, z surowego jak i podsmażanego - rób jak chcesz, każda opcja się udaje
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Aniutka

Well-known member
Maj 11, 2008
2,093
1,515
113
Wyciagam, bo wczoraj bylo na obiad. Wyszlo bardzo smaczne, tylko pieklam zdecydowanie dluzej. Mysle, ze nastepnym razem upieke na wiekszej blaszce jako oddzielne "buleczki".