Torcik z mielonego mięsa*

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,482
387
83
Maria z Łeby @ 28 Feb 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=457038popełniłam dzisiaj na obiad
lecker.gif
, i podałam z surówką z pora, cuzamen do kupy
lecker.gif
lecker.gif
lecker.gif
Po buźkach mogę sądzić że smakowało?
wink.gif

Maria z Łeby

Well-known member
Gru 26, 2006
35,967
2,896
113
Rybkaro smakowało, nie było ziemniaków tylko ta surówka z pora /z jabłkiem i rodzynkami + majonez/
i zapewniam Cię, wg. nas w tym przypadku ziemniaki są zbyteczne

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,482
387
83
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Noemi

Member
Lut 6, 2007
139
0
0
Przepis ten posiadam już od dłuższego czasu. Robiłam ten torcik wielokrotnie. Jest przepyszny!!!!
Robię go szczególnie wtedy, gdy przychodzą do nas zapowiedziani goście. Wtedy torcik robi
prawdziwą furorę. POzdrawiam. Noemi
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

hofi

Member
Sie 3, 2006
2,516
2
38
Mycha @ 8 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=463748Przepis dalam Mamie ,dzis robila.Nie mogla sie nachwalic jaki dobry torcik.Dziekuje
anbetung.gif

Hofi, pomysl z czosnkiem rewelacyjny,musze podpowiedziec.
My kochamy czosnek, wiec dalam 6 zabkow. zapach, smak>>>>>> pychota!! Zostaly 2 kawalki na dzis, moz zjadl i chwalil kilka razy.

Chce jeszce wyprobowac nadzienie z pieczarek i sera. Mysle ze tez bedzie smaczne.
icon_smile.gif

Pysia

Member
Sie 11, 2005
962
0
0
rybkaro @ 27 Feb 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=456054Widzę nową inspiracje a jaka ta feta ? i może tak kilka szczegółów , co z czym i jak .
fiesgrins.gif
Nadzienie : zeszklona na oliwie cebulka , do tego czosnek i potem szpinak. Szpinak odparować, ostudzić, wyłożyć na ciasto, posypać fetą (ja miałam taką grecką), kruszę ją poprostu. Ostatnim razem zamiast fety był pokruszony rokpol.
Dzięki za przepis.

kasiak73

Member
Lut 15, 2005
2,590
0
0
Mam ochote zrobić na niedziele ,jade do rodzicow i chciałam zawieśc cos dobrego
icon_biggrin.gif

Z czym mam podać ten torcik?
Zrobić tylko surowke??

trzkasienka

Member
Wrz 15, 2005
4,188
0
0
CYTATKasiu mogę prosić o jakies szczegóły twoich dodatków do torcika?
ja torcik dostosowalam do zawartosci lodowki- farsz byl z miesem, ktore zostalo mi z wwczorajszego obiadu- robilam taco...

salatke robie ze wspomnianej fasolki- fasolke z puszki oplukuje, wkrajam cebule, sol, pieprz, troche oliwy z oliwek, ewen. kapke octu winnego...to wszystko
icon_biggrin.gif

sos- tez wykorzystalam resztki- tym razem resztke sosu z kurczaka zapiekanego w kiszonej kapuscie...doprawilam, zagescilam.. proponuje Ci Kasiu, jednak jakis sos zrobic- wlasnie przd chwila zjedlismy danie i bez sosu czegos by mi brakowalo...

co do twarogu- tu znow dostosowalam przepis do lodowki- mialam tylko taki twarog w granulkach
icon_wink.gif
(chyba nazywa sie on farmerski) potraktowalam go zyrafa, ciasto wyszlo mieciutkie, fajnie wyroso
mniam.gif

DSCF0127.jpg

Ostatnią edycję dokonał moderator:

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,482
387
83
twaróg kupuje zwykły i także traktuje go rozdrabniaczem , a sałatki mogą być różne co komu pasuje
i jak widzę to czym nadziewamy także ewoluuje,super że smakuje
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif

Chocolaterie

Member
Sty 31, 2007
289
0
0
rybkaro, zrobiłam, rodzinie bardzo smakował,dziękuję za przepis
icon_smile.gif

To jeśli chodzi o smak, za to wizualnie zupełnie mi nie wyszedł
icon_sad.gif
(w niczym nie przypominał Twojego na zdjęciach)
Tak się zastanawiam, czy można byłoby roladę w całości upiec, a potem pokroić w plastry
gruebel_2.gif
icon_question.gif

Tylko wtedy na jaki czas wsadzić ją do piekarnika?

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,482
387
83
Mówiąc szczerze nigdy tak nie piekłam w całości, a co z wygładem było nie tak ,opisz lub wstaw zdjęcie
icon_eek.gif

Chocolaterie

Member
Sty 31, 2007
289
0
0
rybkaro @ 12 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=465748Mówiąc szczerze nigdy tak nie piekłam w całości, a co z wygładem było nie tak ,opisz lub wstaw zdjęcie
icon_eek.gif
oj dopiero teraz zauważyłam...
icon_redface.gif

nie mogę wstawić żadnych swoich zdjęć niestety, nie mam jeszcze aparatu (ale już niedługo
icon_smile.gif
)

nno jakby tu opisać, zrobiła się z niego jedna masa
icon_lol.gif
, pełna górek i dołków, z zakalcem jak mi się zdaje
icon_lol.gif

Smakował bardzo całej rodzinie (łącznie z dziećmi) więc nie ma problemu, ale jak patrzę na Wasze piękne zdjęcia to moje morale podupada

Coś ogólnie od jakiegoś czasu z ciastami muszę robić nie tak, bo przy użyciu proszku do pieczenia wychodzi mi zakalec
icon_sad.gif
gruebel_2.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy