IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Roladkowe kanapki*, Najlepsze na party
izunia2007
post 13 Sep 2008, 12:04
Post #1


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.294
Dołączył: 4-June 08
Skąd: CHICAGO
Użytkownik nr: 9.406



Polecam Wam super kanapki!Na duze i male przyjecia, albo na zwykle pogaduchy.U mnie sprawdzaja sie w kazdej sytuacji.

Skladniki:

1 dluga bagietka
ok.25 dkg szynki w plasterkach (lub innej wedliny)
ok.25 dkg sera zoltego w plasterkach
serek sniadaniowy Hochland lagodny bez dodatkow (ok.1 /2 opakowania)
lub inny tego typu serek
4-5 srednich ogorkow kiszonych
papryka konserwowa
inne ulubione dodatki
sol,pieprz
folia spozywcza do owiniecia

Sposob wykonania:

Dla wygody kroimy bagietke na 4 lub 5 czesci.Kazdy kawalek przecinamy poziomo tak jak bulke,ale nie do konca (ma sie tylko otwierac).Wydlubujemy ze srodka tzw.osrutke,ktora nie bedzie nam potrzebna.Kazdy kawalek smarujemy wewnatrz serkiem-cieniutko,ale dokladnie.Nastepnie kladziemy wedline,a na nia zolty ser.Ogorki kroimy wzdloz na cwiartki,a papryke w dluzsze paski i ukladamy wzdluz bagietki.Potem zwijamy dosyc mocno tak jak rolade i obwijamy scisle folia spozywcza.Dajemy do lodowki na kilka godzin,a najlepiej na noc (mozna tez zamrazac na dluzszy czas).
Przed podaniem odwinac i kroic na kromeczki grubosci ok.1 cm.



SMACZNEGO !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mała_Mi
post 13 Sep 2008, 12:56
Post #2


kucharz 3 gwiazdek
**************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 15.028
Dołączył: 21-November 06
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 2.721



Bardzo ciekawy pomysł!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jean
post 13 Sep 2008, 13:22
Post #3


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 7.135
Dołączył: 12-April 06
Skąd: Rzeszów
Użytkownik nr: 1.639



fajne! daumen.gif -mogę prosić o zbiżenie?! icon_mrgreen.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
izunia2007
post 13 Sep 2008, 14:23
Post #4


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.294
Dołączył: 4-June 08
Skąd: CHICAGO
Użytkownik nr: 9.406



Zblizenia niestety nie zrobilam,a kanapki dawno zjedzone.Moze wieksze zdjecie pomoze?

Go to the top of the page
 
+Quote Post
spider523
post 13 Sep 2008, 14:28
Post #5


pomoc kuchenna
*

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 110
Dołączył: 11-November 07
Skąd: warszawa
Użytkownik nr: 6.211



Świetne daumen.gif
najlepsze, że można przygotować sporo wcześniej
Go to the top of the page
 
+Quote Post
izunia2007
post 13 Sep 2008, 14:56
Post #6


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.294
Dołączył: 4-June 08
Skąd: CHICAGO
Użytkownik nr: 9.406



Wlasnie!To duzy plus.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Agatka
post 13 Sep 2008, 15:08
Post #7


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.106
Dołączył: 28-August 06
Skąd: Szmaragdowa Wyspa
Użytkownik nr: 2.215



ja robie podobne tyle ze z tortillami ziolowymi icon_smile.gif tez zapakowac i do lodowki icon_smile.gif

Sprobuje ta wersje napewno icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
izunia2007
post 13 Sep 2008, 15:21
Post #8


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.294
Dołączył: 4-June 08
Skąd: CHICAGO
Użytkownik nr: 9.406



Agatko - to ja sprobuje w takim razie z tortillami.A tortille sama robisz czy kupujesz gotowe?Pytam,bo u mnie jest ogromny wybor gotowych,a wiem ze do zrobienia potrzeba jakas inna specjalna make.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Agatka
post 13 Sep 2008, 15:27
Post #9


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.106
Dołączył: 28-August 06
Skąd: Szmaragdowa Wyspa
Użytkownik nr: 2.215



kupuje gotowe, nie chce mi sie robic samej icon_smile.gif
najlepsze sa z chili albo z ziolami

do tych z chili swietna jest pasta z jajek, ogorka konserowego, czosnku i majonezu, z duza iloscia przypraw, na to wedzona szybka i ogorek w slupkach jak u Ciebie.
Jedna z ulubionych przegryzek dofilmowych ;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
izunia2007
post 13 Sep 2008, 15:29
Post #10


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.294
Dołączył: 4-June 08
Skąd: CHICAGO
Użytkownik nr: 9.406



O!Dzieki za rady.Przy najblizszej okazji sprobuje.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
asieja
post 13 Sep 2008, 15:42
Post #11


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 800
Dołączył: 22-April 08
Użytkownik nr: 8.814



bardzo ładnie i kolorowo wyglądają (: na pewno kiedyś wypróbuję.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pola
post 14 Feb 2009, 12:52
Post #12





Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 18
Dołączył: 6-January 08
Użytkownik nr: 7.052



Robiłam je już wielokrotnie, znajomi byli zachwyceni. Nazwali je kanapeczki-sushi. Bardzo polecam, bo robią wrażenie icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
E_S_C
post 21 Apr 2009, 09:17
Post #13





Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 22
Dołączył: 1-October 08
Użytkownik nr: 11.088



Pomysł jest rewelacyjny! Bardzo efektowne i smaczne. Zrobiłam na imprezkę. Dałam pastę z jajek, szynkę, ser i paprykę w occie a do 2 wersji tuńczyka z jajem. Goście byli zachwyceni. Ja też bo nie wymagają dużego nakładu pracy, wyglądają świetnie i są tanie. Dzięki wielkie za pomysł icon_smile.gif
Załączony plik  kanapki.JPG ( 37.45K ) Suma pobrań: 162
Go to the top of the page
 
+Quote Post
izunia2007
post 21 Apr 2009, 18:40
Post #14


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.294
Dołączył: 4-June 08
Skąd: CHICAGO
Użytkownik nr: 9.406



Piekne! mniam.gif chetnie bym posmakowala icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sapphire
post 21 Apr 2009, 18:57
Post #15


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 648
Dołączył: 1-April 09
Skąd: Polska
Użytkownik nr: 14.959



Gratuluję pomysłu - świetne takie kanapeczki. Na pewno zrobię niedługo na imprezkę.
Pomyślałam też, że zrobię taką wersję na ciepło - pewnie z serem - nie mam jeszcze pomysłu, ale dam znać, jak coś obmyslę.
icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tobatka
post 21 Apr 2009, 19:58
Post #16


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.700
Dołączył: 7-February 06
Skąd: Tobatkowo :)
Użytkownik nr: 1.354



O, za tydzień mam gości, małą imprezkę, już wiem więc co zrobię icon_smile.gif Wygląda efektownie, z opisów Waszych szybkie icon_smile.gif No i można zrobić wcześniej icon_smile.gif Same plusy! icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Doruśka
post 21 May 2009, 10:32
Post #17


szef kuchni
*********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 5.233
Dołączył: 28-March 06
Użytkownik nr: 1.578



a czy nie wypada ze środka ten ogórek czy papryka? ja mam jeszcze tydzień kanapek, tzn jeszcze 3 razy muszę zrobić kanapki piękne a nie chcę sie powtarzać, te są w kolejce na jutro icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
izunia2007
post 21 May 2009, 13:22
Post #18


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.294
Dołączył: 4-June 08
Skąd: CHICAGO
Użytkownik nr: 9.406



Kojka - zapewniam ze nic ze srodka nie wypadnie pod warunkiem ze tak jak napisalam w pierwszym poscie - zwiniemy scisle, owiniemy dobrze folia (naciagajac ja dobrze) i schlodzimy icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cinka
post 21 May 2009, 13:53
Post #19


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 30.541
Dołączył: 5-May 06
Skąd: Górny Śląsk
Użytkownik nr: 1.716



Zawsze można dla pewności maznąć czymś pod każdą warstwę dodatków (serek, pasta, majonez itp) - lepiej zespoli jak się kto boi.
Ale skoro Izunia zapewnia że nic nie wypada jak się ściśnie to na pewno tak jest icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kanapka
post 21 May 2009, 14:13
Post #20


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 318
Dołączył: 2-June 07
Użytkownik nr: 4.212



nic nie wypada icon_smile.gif ja smarowałam cieniutko serkiem, zawinęłam ścisło, schłodziłam przez noc w lodówce i na imprezce każdy ytał jak to zrobiła icon_smile.gif Dzięki Izunia za przepis
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 15th July 2019 - 21:28