IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wątróbka drobiowa*, zasłyszana, zaadoptowana uwielbiana
lidqa
post 13 Jan 2005, 22:41
Post #1


szef kuchni
*********

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 5.856
Dołączył: 17-September 04
Skąd: Katowice - niestety :(
Użytkownik nr: 51



bierze się po tyle samo mniej wiecej (w gramach licząc) wątróbki drobiowej pokrojonej, pieczarek pokrojonych, cebuli w kostke pokrojonej i papryki (opcjonalnie bo jest droga teraz to ja nie daję) i sie te warzywa wrzuca razem na patelnie i smazy najpierw ze 3 minuty potem dodaje watrobke i jeszcze sie smazy a potem ewentualnie dusi. NO i sie przyprawia na koncu solą i pieprzem i jak ktos lubi (a ja lubie) to sosem sojowym. TO jest najlepsza wątróbka jaką ja w zyciu jadlam i teraz robie tylko tak!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Johasia
post 14 Jan 2005, 08:48
Post #2


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.744
Dołączył: 14-September 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 36



Bez żadnych przypraw? Bez obtaczania wątróbki w mące/bułce?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lidqa
post 14 Jan 2005, 09:36
Post #3


szef kuchni
*********

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 5.856
Dołączył: 17-September 04
Skąd: Katowice - niestety :(
Użytkownik nr: 51



przyprawy na koncu bo to watrobka, a wogole to ja daje tylko sol i pieprz. I bez obtaczania
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reniula
post 14 Jan 2005, 11:47
Post #4


pomoc kuchenna
**

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 406
Dołączył: 6-December 04
Skąd: Sosnowiec
Użytkownik nr: 216



A z czym tą wątróbkę podajesz?
Z zimiorami,ryżem,bagietką

Bo brzmi pyysznie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lidqa
post 14 Jan 2005, 14:24
Post #5


szef kuchni
*********

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 5.856
Dołączył: 17-September 04
Skąd: Katowice - niestety :(
Użytkownik nr: 51



ja z bagietka to jem. ale jak kto woli to moze sobie kombinowac
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BeataSz
post 14 Jan 2005, 14:40
Post #6


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 10.235
Dołączył: 23-September 04
Skąd: lubelskie
Użytkownik nr: 90



Ciekawe, ciekawe. Ja wątróbkę to pod każdą postacią lubię ale Joanka nie za bardzo, może więc w tej formie zacznie ją jeść. Muszę spróbować w najbliższym czasie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lidqa
post 14 Jan 2005, 16:15
Post #7


szef kuchni
*********

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 5.856
Dołączył: 17-September 04
Skąd: Katowice - niestety :(
Użytkownik nr: 51



wiecie co? chyba jak ktos to zrobi to sie wzruszę slowo daje!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BeataSz
post 14 Jan 2005, 16:53
Post #8


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 10.235
Dołączył: 23-September 04
Skąd: lubelskie
Użytkownik nr: 90



Ja zrobię, tylko po niedzieli, bo do niedzieli mam inne rzeczy zaplanowane
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jaka
post 15 Jan 2005, 10:57
Post #9


czeladnik
*****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.653
Dołączył: 15-September 04
Skąd: Kraków
Użytkownik nr: 40



Ja zrobiłam i kurde żeśmy patelnię wylizywali icon_smile.gif
PYCHA!!!!!
Mała modyfikacja z naszej strony - do warzyw mąż "dowalił" 3 ząbki czosnku (przy ilościach 60 dag) Jeszcze się oblizuję na myśl o wczorajszym jedzonku icon_mrgreen.gif
Dodam jeszcze, że zrobiłam bez papryki, bo nigdzie w okolicy nie było, ale następnym razem przetestujemy przepis z papryką
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yenulka
post 15 Jan 2005, 12:01
Post #10


szef kuchni
********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 4.354
Dołączył: 16-November 04
Skąd: zielonka k. w-wy
Użytkownik nr: 189



no to lidqa sie wzruszy zaraz

tez sobie zrobie, tylko kurde ta kolejka przepisow do wyprobowania taaaaka dluga jest

pzdr
yenn
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BeataSz
post 15 Jan 2005, 12:14
Post #11


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 10.235
Dołączył: 23-September 04
Skąd: lubelskie
Użytkownik nr: 90



Yenn, u mnie też straszliwie trudny wybór z tym gotowaniem i długaśna kolejka się robi. Ale wątróbki już bardzo dawno nie robiłam więc jak pozjadam sobotnio-niedzielne jedzenia to ją zrobię. I jeszcze gdzieś słyszałam, że dobra jest taka wątróbka jak się doda do duszenia jabłko. Ponieważ ja takie smaki owocowe lubię, to też wypróbuję.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Johasia
post 15 Jan 2005, 12:50
Post #12


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.744
Dołączył: 14-September 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 36



Takie duszone jabłko do wątróbki to bardzo lubi być posypane majerankiem. icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lidqa
post 15 Jan 2005, 13:12
Post #13


szef kuchni
*********

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 5.856
Dołączył: 17-September 04
Skąd: Katowice - niestety :(
Użytkownik nr: 51



ja bym do tego nie wsadzala jablka.

Jaka no naprawde sie wzruszylam !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BeataSz
post 15 Jan 2005, 14:52
Post #14


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 10.235
Dołączył: 23-September 04
Skąd: lubelskie
Użytkownik nr: 90



A Ty lidqa nie lubisz mięsa z owocami? ja oczywiście zrobię z tego Twojego przepisu bez jabłek, ale spróbuję również z nimi, będą różne wariacje . Ja często do kurczaka np. daję owoce i samo jabłko świeże w cząstki pokrojone podduszone z majerankiem na maśle, lekko posolone. Lubię takie jedzenie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lidqa
post 15 Jan 2005, 15:46
Post #15


szef kuchni
*********

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 5.856
Dołączył: 17-September 04
Skąd: Katowice - niestety :(
Użytkownik nr: 51



lubie, tyklo sobie w tym nie wyobrazam. TO jest bardziej cos jak chinszczyzna. Jablka mozna dac ale ja tam nie lubie przedobrzyc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yenulka
post 15 Jan 2005, 19:52
Post #16


szef kuchni
********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 4.354
Dołączył: 16-November 04
Skąd: zielonka k. w-wy
Użytkownik nr: 189



ja gdzies mialam przepis z pl.rec. kuchnia na watrobke z jabkiem... ael mi smaka narobilyscie - ide szukac

pzdr
yenn
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eposka
post 17 Jan 2005, 14:02
Post #17


czeladnik
******

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 2.445
Dołączył: 15-September 04
Skąd: Poznań
Użytkownik nr: 42



JA z jabłkami ronię namietnie.
UWIELBIAM!

A robię tak, ze najpier delikatnie podsmażam ósemki jabłek na odrobinie masła, kiedy już są miekkie, ale nie rozlatujące się posypuje je delikatnie majerankiem i zdejmuję z patelni. Teraz na patelnię dodaję tłuszcz i wrzucam cebulkę, chwilę smażę i potem dodaję wątróbkę. Smażę, aż wątróbka przestanie być czerwona, dosmaczam solą, pieprzem i na 5 minut przed końcem smażenia dodaję wcześniej usmażone jabłka.

A co do wątróbki z pieczarkami to już wiem, co dziś będzie na kolację icon_smile.gif

Mnie do wątróbki nie trzeba dwa razy namawiać, a mój młodszy syn to się domaga raz w tygodniu icon_smile.gif



ewa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
matriocha
post 18 Jan 2005, 18:24
Post #18


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.096
Dołączył: 23-September 04
Skąd: Gdańsk
Użytkownik nr: 93



lidqa wątrróbka pycha mężusiowi też smakowała icon_smile.gif

Justyna
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reniula
post 20 Jan 2005, 18:47
Post #19


pomoc kuchenna
**

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 406
Dołączył: 6-December 04
Skąd: Sosnowiec
Użytkownik nr: 216



No to Lidqa wzruszaj się znowu bo i ja zrobiłam na obiadek i zjedliśmy z bagietką grahamkową i obżarliśmy się i MNIAM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lidqa
post 20 Jan 2005, 22:50
Post #20


szef kuchni
*********

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 5.856
Dołączył: 17-September 04
Skąd: Katowice - niestety :(
Użytkownik nr: 51



A wiecie ze ja dzis wlasnie myslalam o tym przepisie i ze pewnie juz nikt wiecej nie zrobi...

a tu SURPRISE!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 18th July 2019 - 12:52