Rafaello

Nunia

Member
Mar 12, 2005
289
0
16
super ciacho - przepis znam od dawna
icon_smile.gif
Wielokrotniie robione na imprezy różne - zawsze jest przebojem!!!
 

skanna

Well-known member
Mar 21, 2006
4,875
216
63
Uwielbiam to rafaello.
Jedna uwaga - moim zdaniem robi się znacznie bardziej "rafaellowate" jeśli wiórki wrzucimy do gorącego budyniu i dobrze wymieszamy.
 

janie

Well-known member
Paź 23, 2004
3,389
841
113
Dzięki za wszystkie wskazówki, zrobię ponownie, bo tak mi się za nim czyli Rafaelem zatęskniło. A robiłam chyba jeszcze na pierwszym mniamie.
 

ewa.c3

Member
Sty 3, 2006
6
0
0
Ciasto fajne i smaczne , robiłam
icon_smile.gif
. Myślę tylko jak zmniejszyć ilość masła lub zastąpić czymś lżejszym. Ma ktoś jakieś wypróbowane sposoby ? I to najlepiej takie, żeby nie zmieniły smaku :roll:
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
a robiła któreś z was w blaszce 25/40 ? bo tylko taką mam i nie wiem czy robic z podwójnej porcji czy co :dump:
 

emzetka

Member
Sie 2, 2005
2,255
0
0
a robiła któreś z was w blaszce 25/40 ? bo tylko taką mam i nie wiem czy robic z podwójnej porcji czy co :dump:
ja na takiej robiłam - wyszło super - tyle tylko że potrzeba więcej krakersów niż jedna paczka - niskie ale w niczym to nie przeszkadza, bo i tak było pyszne!!
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Emzetka dziękuję Ci bardzo :bussi: zrobię z podwójnej porcji to i wyższe będzie
 

emzetka

Member
Sie 2, 2005
2,255
0
0
Emzetka dziękuję Ci bardzo :bussi: zrobię z podwójnej porcji to i wyższe będzie
cieszę się, że mogłam pomóc - ale ja za dobra nie jestem w te kolcki ;)
z dwóch porcji to chyba za dużo - jak ja będę robić następnym razem to mam zamiar zrobić z półtora porcji
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
hehe no własnie na ten sam pomysł wpadłam bo przypomniało mi się ile masy wyszło mi z podwójnej porcji kiedy robiłam stefanke...od cholery tego było i nie miałam gdzie to upchnąć ;) więc tez zrobie z 1,5 porcji
icon_smile.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
już siedzi w lodówce i jednak mogłam zrobić z podwójnej porcji :lol: wcale tak dużo tej masy nie wyszło ;) ciacho wygląda pięknie, zdjęcie pewnie jutro albo dzisiaj wieczorem ;)
 

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
Sylwia kiedy Ty to wszystko robisz? Kiedy wczoraj przed snem tu zaglądałam, mówiłaś że jutro robisz rafaello. A dziś wchodzę na Cina, a rafaello już zrobione :shock:
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
:lol: ja nie potrafie długo spać wiec o 6 poleciałam do sklepu i zrobiłam ;)
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
nooo ja wiem :oops: zazwyczaj wczesnie chodze spać (tak o 23) i dlatego budze się tak po 5 zazwyczaj
icon_sad.gif
a chciałabym umieć spac tak do południa :mrgreen:
To mamy tak samo tylko, że ja do pracy śmigam na 7...
icon_smile.gif

Ale w weekendy góra 7 w wyrku (nawet po imprezie jak wracam koło 4 czy 5tej)

:mrgreen:
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
u mnie po imprezach to samo :mrgreen: potrafie spać 2 godziny ale do 8 musze być na nogach :lol:
 

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
Normalnie zaczynam Wam zazdrościć że potraficie tak wstawać :roll: Mnie kiedyś ktoś powiedział, że gdyby płacili za przespane godziny byłabym już bardzo bogata (sorry za zaśmiecanie)

Sylwia to zdjęcie Twoje by się tu przydało
Chodzi mi o rafaello oczywiście :ugly:
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
hehe zaraz pójdę zrobić fotke i wstawie ;)
 

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
zrobiłam to ciasto na moje imieniny

jest przeprzeprzepyszne nic dziwnego, w końcu to rafaello ;) ale robi sie bardzo prosto, w miare szybko a ciacho jak marzenie :!: eleganckie i bardzo smaczne. Ze względu na dużą ilość masła masa ma konsystencje bardzo zwartą, myślę że następnym razem dodam tak 1/4 mniej, ze względu na redukcję kosztów i kalorii ;) robiłam podwójną porcję w blaszce 25x40 trzy warstwy krakersów i wcale nie było za dużo szczególnie że zaprosiłam moich żarłocznych przyjaciół
icon_smile.gif
fantastycznie!
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
ja robiłam z 1,5 porcji i dałam troszke mniej niż 100g masła ;) i jest przepyszne wiec nie ma moim zdaniem sensu pakować w to dodatkowych kalorii
icon_smile.gif


49dy.jpg