Rafaello

zunia

Member
Cze 11, 2008
115
0
0
To rafaello jest przepyszne, robiłam wczoraj, ale masę robiłam z podwójnej porcji, rewelacja.
 

Załączniki

  • magda_239.jpg
    magda_239.jpg
    72.8 KB · Wyświetleń: 0

ewa77

Member
Sty 6, 2009
333
0
0
Podnosze ,bo zrobilam. Wlasnie chlodzi sie w lodowce-a masa przepyszna
lecker.gif
Dziekuje za przepis.
 

dea

Member
Lis 20, 2005
346
0
0
Dziś planuję zrobić, całkiem zapomniałam o tym delikatnym smaku rafaello, na wieczór będzie w sam raz:)
 

ela-c

Member
Cze 10, 2005
2,075
0
0
Mam zamiar zrobić to ciasto do córki do szkoły i mam wątpliwość czy wytrzyma bez lodówki, oczywiście w szkole, co sądzicie?
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,384
3,670
113
Moim zdaniem nie wytrzyma.
Kiedyś zostałam poczęstowana czymś podobnym, na krakersach czy herbatnikach - po dwóch godzinach bez lodówki "ciasto" było ohydne, glumziaste i rozpadające się.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
a ja sądzę, że wytrzyma- ja nawet nie lubię takiego prosto z lodówki, a poza tym upałów przecież teraz nie ma i chyba nie będzie w szkole czekało na konsumpcję cały dzień...
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
wytrzyma, wytrzyma, predzej zniknie z talerza, niz sie cos zlego z nim stanie... wiem, bo robilam wlasnie na tzw kawiarenke do szkoly.
 

fizjo83

Member
Lut 15, 2008
64
0
0
Czy gdybym chciała zrobić krem na gotowych budyniach to powinnam wziąć 2 po 47 g na te 0,5 litra mleka czy masa będzie za gęsta?
 

okruszek13

Member
Sty 27, 2009
276
0
0
Czy komus sie ta masa zwarzyla?
Probowalam uratowac przez podgrzanie ale jeszcze gorzej jest. Sprobuje jeszcze utrzec troche masla w drugiej misce i dodawac po lyzce zwarzony krem. Mam nadzieje ze to pomoze bo jutro sklepy zamkniete a nie mam juz wiorkow:/
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: