olcieek @ 26 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=721697wiedziałam 8)
jak ktoś lubi ajerkoniak to oyyy..
niebo w gębie
Pięknego zdjęcia Twojego autorstwa brak ?Zabrakło mi czasu w domu i planowałam zrobić zdjęcie w przekroju, ale nie było na to najmniejszej szansy
Jak zrobię kolejny raz to zamknę się w pokoju z tym ciachem i wtedy wstawię zdjęcia
jean @ 27 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=721804pytanie laika...jaka śmietana 30% ?Ja zawsze używam 36%, ale pewnie 30% też się ubije.
hazo @ 27 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=721805ale pewnie 30% też się ubije.na pewno się ubije !ja tam zawsze trzydziechę daję i jest bdb !
grabinka @ 22 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=753714Zrobiłam to ciasto na męża urodziny.Masa w środku wyszła pyszna i piankowata ale polewa fatalnie.Dałam zbyt dużo żelatyny i zrobiła się taka klejąca skorupa.Musiałam zdjąć ja co wizualnie zepsuło efekt ciasta.Proszę więc o podpowiedz ile należy użyć tej żelatyny do polewy ,bo ciasto tak pyszne,że na bank zrobię powtórkę.Ja dawałam tak, jak w przepisie tj. 3 płatki, a właściwie 1,5 łyżki żelatyny w proszku korzystając z informacji podanej tutaj.
terjon @ 23 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=754318... bo też i łyżka łyżce nie równa.W kuchni trzeba używać łyżek-miarek, a nie przypadkowych łyżek czy łyżeczek. Wtedy łyżka jest równa łyżce.
W poście wyżej napisałam jak ja robiłam i wyszło jak widać na zdjęciach w tym wątku. Nie rozumiem czemu to kwestionujesz.
hazo @ 23 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=754323W kuchni trzeba używać łyżek-miarek, a nie przypadkowych łyżek czy łyżeczek. Wtedy łyżka jest równa łyżce.
W poście wyżej napisałam jak ja robiłam i wyszło jak widać na zdjęciach w tym wątku. Nie rozumiem czemu to kwestionujesz.Może i trzeba używać miarek ale nie każdy ma.Dzielę się informacją a nie kwestionuje niczyjej wiedzy ani doświadczenia.A tak w ogóle masz coś do minie ?
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia