Angel Food Cake - na bogato

reniam_123

Well-known member
Mar 5, 2009
12,889
5,039
113
Pozwolę sobie przenieść tutaj naszą dyskusję, żeby było na temat :giggle:

Siostrzenica upiekła na tą okazję ciasto, które nasza Martha piecze i którego nazwę zapomniałam, to które się odwraca do góry dnem razem z foremką. Było pyszne i szalenie delikatne, sprężyste i w ogóle się nie kruszyło,
no cudowne po prostu :lecker:
Może dziś Ci się przypomniało, jak się to ciasto nazywa? Opis intrygujący, ale szczegółów nie kojarzę ...
@Joanna i @yrsa dokładnie to ciasto miałam na myśli (y)
Zaraz porównam przepisy, ten Marty i ten który mi siostrzenica wysłała :gruebel:
Ciasto było pyszne, bez kremu i przekładania.

Porównałam oba przepisy i składniki są dokładnie takie same, różnią się tylko odrobine techniką pieczenia.
Może napiszę jak piekła to ciasto moja siostrzenica. Przepis dostała od swojej koleżanki.

''Piec w 200st przez 10 min, a potem w 180 przez 30 min.
Po upieczeni odwrócić do góry dnem i pozostawić na 3 godziny, potem wyjąć.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy