reniam_123
Well-known member
- Mar 5, 2009
- 12,889
- 5,039
- 113
Pozwolę sobie przenieść tutaj naszą dyskusję, żeby było na temat 
Porównałam oba przepisy i składniki są dokładnie takie same, różnią się tylko odrobine techniką pieczenia.
Może napiszę jak piekła to ciasto moja siostrzenica. Przepis dostała od swojej koleżanki.
''Piec w 200st przez 10 min, a potem w 180 przez 30 min.
Po upieczeni odwrócić do góry dnem i pozostawić na 3 godziny, potem wyjąć.
Siostrzenica upiekła na tą okazję ciasto, które nasza Martha piecze i którego nazwę zapomniałam, to które się odwraca do góry dnem razem z foremką. Było pyszne i szalenie delikatne, sprężyste i w ogóle się nie kruszyło,
no cudowne po prostu![]()
Może dziś Ci się przypomniało, jak się to ciasto nazywa? Opis intrygujący, ale szczegółów nie kojarzę ...
Porównałam oba przepisy i składniki są dokładnie takie same, różnią się tylko odrobine techniką pieczenia.
Może napiszę jak piekła to ciasto moja siostrzenica. Przepis dostała od swojej koleżanki.
''Piec w 200st przez 10 min, a potem w 180 przez 30 min.
Po upieczeni odwrócić do góry dnem i pozostawić na 3 godziny, potem wyjąć.