Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
buahah zapomniałam pavlovej wyłączyć
rofl.gif

przychodzę po 4 godzinach do kuchni a tam piekarnik dalej włączony
ugly_08.gif
byłam na sto procent pewna że wyłączyłam i chciałam zobaczyć jak majestatycznie mi opadła
rofl2.gif
ale się uśmiałam.

ale nic jej się nie stało. nie opadła, nie zapadła się, nie jest spalona. tylko pewnie pianki jej będzie brak. a szkoda, bo na nią właśnie najbardziej czekałam
icon_sad.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
olcieek @ 23 Aug 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=741523buahah zapomniałam pavlovej wyłączyć
rofl.gif

przychodzę po 4 godzinach do kuchni a tam piekarnik dalej włączony
ugly_08.gif
byłam na sto procent pewna że wyłączyłam i chciałam zobaczyć jak majestatycznie mi opadła
rofl2.gif
ale się uśmiałam.

ale nic jej się nie stało. nie opadła, nie zapadła się, nie jest spalona. tylko pewnie pianki jej będzie brak. a szkoda, bo na nią właśnie najbardziej czekałam
icon_sad.gif
No to może będziesz miała bezę-giganta?
icon_mrgreen.gif

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,355
113
Z wczorajszych bułek zostały mi 4 białka. Pavlova to najcudowniejszy sposób na "utylizację" tychże.
Powiedzcie mi proszę, jak zrobic zdjęcie "białego". Dla przykładu wstawię jedno, gdzie wszystko mi wyszło zlane. Biała śmietana z białym środkiem Pavlowej i całe zdjęcie białe. Dobrze że maliny widac.
fiesgrins.gif

P_1.JPG P_9.JPG P_7.JPG

Załączniki

• P_1.JPG
    P_1.JPG
    4.2 MB · Wyświetleń: 0
  • P_9.JPG
    P_9.JPG
    4.3 MB · Wyświetleń: 0
  • P_7.JPG
    P_7.JPG
    5.8 MB · Wyświetleń: 0

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,194
2,748
113
Na pewno lepiej można oglądać zdjęcia ułożone jedno pod drugim. Ułożone obok siebie rozjeżdżają stronę i nie można oglądać.

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Z wiśniami

10.jpg

Załączniki

• 10.jpg
    10.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Evva2

Member
Wrz 9, 2008
183
0
0
Czytam i czytam, pzymierzam sie i przymierzam i nie mogę sie zdecydować robić białą czy czekoladową
i tak sobie pomyślałam czy jest opcja aby zrobic biała i czekoladową w jednym?

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,897
6
38
Na pierwszy raz białą.Czekoladowa lubi ,,siadać'' i człowiek zniechęca się do dalszych wypieków a szkoda bo cudne ciasto.

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Evva upiecz białą a zamiast zwykłej bitej śmietany na wierzch daj śmietanę ubitą z czekoladą - tj rozpuść gorzką czy mleczną jak wolisz czekoladę w niewielkiej ilości śmietanki połącz z resztą śmietanki i wstaw do lodówki na conajmniej całą noc (musi być naprawdę dobrze schłodzona) - na drugi dzień ubij jak zwykła śmietanę.
Będziesz miała białą pavlovą i posmak czekolady w śmietanie
icon_biggrin.gif

Smacznego

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
jutro rano bede piekla czekoladowa Pavlova z czekoladowa smietana i orzechami ;) mnie czekoladowa jakos zawsze wychodzi do tego ja uwielbiam

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Jak postawisz na najnizej i dasz 'cala' pare, to spali Ci sie wszystko zarowno w gazowym, jak i elektrycznym.
Gdzie tu ludzie podaja, ze tylko w elektrycznych piela/susza bezy ?
Jesli Ci piekarnik pali, to wstawiaj wyzej i daj moze nizsza temp i nieco dluzej trzymaj, albo susz/piecz przy lekko uchylonych drzwiczkach. Chociaz z tym uchyleniem, to lepiej byloby przy bezikach, nie przy pavlowej. Tu nie ma sie calosc wysuszyc, tylko zewnetrze bezy. Wewnatrz ma byc pianka.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy