Biszkopt, który jest pyszny i niezawodny

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
super przepis!
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
wielkie dzięki Hihotko
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif


kwiaty_020.jpg
 

Załączniki

  • kwiaty_020.jpg
    kwiaty_020.jpg
    789.2 KB · Wyświetleń: 1

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Tak teraz dopiero weszłam na pierwszą stronę, zobaczyć jakie skladniki ma biszkopt niezawodny Hihotki
icon_redface.gif
i nic dziwnego, że sie udaje
icon_mrgreen.gif

Ja mam dokładnie prawie taki sam przepis na dobry biszkopt.
hihihiiiiiii @ 12 Jun 2005 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1364904 jajka
szklanka cukru
szklanka mąki luksusowej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie łyżeczki)
łyżka octu
Tez z 4 jaj, reszta składników również się zgadza, oprócz octu i ilości proszku do pieczenia.
W moim nie ma octu, wiec jak kogos mierzi ten ocet w ciescie, lub nie lubi tej elastycznosci w wypieku, to niech smiało piecze bez. Też wychodzi
icon_wink.gif
Jeszcze mi się nie zdarzyło, zeby nie wyszedł
icon_lol.gif

A i w moim biszkopcie jest tylko 1 łyzeczka proszku.
 

lesia1

Member
Maj 25, 2007
20
0
0
A oto moj pierwszy w życiu biszkopt. Wyrósł pieknie i az nie wierze ,ze ja nowicjuszka przekroilam go na 3 placki.
IMG_5567.jpg
IMG_5569.jpg

Bardzo dziekuje za przepis, to bedzie "mój" biszkopt.
 

Załączniki

  • IMG_5567.jpg
    IMG_5567.jpg
    45.6 KB · Wyświetleń: 1
  • IMG_5569.jpg
    IMG_5569.jpg
    66.1 KB · Wyświetleń: 1

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
jupiiiiiiiiiiiiiiii
cheers.gif
ale się cieszę
cheers.gif
cheers.gif
cheers.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Za ten przepis, Hichotko, nalezy Ci sie medal...
"twoj" biszkopt jest podstawa wiekszosci moich tortow...ostatnio pieklam w sobote:

 

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
W jakiej tortownicy Wy pieczecie, że Wam wychodzą takie wysokie?
icon_eek.gif
Ja piekłam ten biszkopt w tortownicy 28 cm i ledwo na dwa przekroiłam
icon_neutral.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Ostatnio pieklam w tortownicy 28 cm i przekroilam go bez problemu na dwie czesci ( patrz watek o roladzie truskawkowej BeatySz
icon_wink.gif
)
W domu mam 26 cm, a i zdarzyla mi sie robic w podluznej blasze- ale wtedy robilam podwojna porcje
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Dziękuję
cvety.gif
 

Racuszek

Member
Cze 26, 2007
109
0
0
herbata ma być zwykłą esencją rozumiem?? i ile cytryny do niej dodać?? ostatnio robiłam tort ale nie nasączyłam (gapa ze mnie) i wyszedł bardzo suchy
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
Racuszku- robie bardzo mocna herbate - esencje
icon_wink.gif
a cytryne daje na oko
icon_biggrin.gif

Nie umiem Ci powiedziec dokladnie ile..... - bo daje jej tyle, zeby herbata nie byla zbyt kwasna...
icon_wink.gif

Czasem, jak nie mam cytryny, nasaczam tylko herbata
icon_wink.gif

- aaaa...- i czasem w przepisie jest zaznaczone czym nasaczyc biszkopt ( jakims sokiem czy czyms), wiec wtedy trzymam sie przepisu
icon_wink.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Do nasaczania biszkoptow wyciskam sok z polowy cytryny i mieszam go z polowa szklanki letniej wody...
Mozna rowniez roprowadzic w wodzie odrobine alkoholu...np. spitytusu, brandy, rumu...
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Albo woda + cytryna ew. kwasek + cukier.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy