hihihiiiiiii @ 12 Jun 2005 napisał:index.php?act=findpost&pid=1364904 jajka
szklanka cukru
szklanka mąki luksusowej
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie łyżeczki)
łyżka octuTez z 4 jaj, reszta składników również się zgadza, oprócz octu i ilości proszku do pieczenia.
W moim nie ma octu, wiec jak kogos mierzi ten ocet w ciescie, lub nie lubi tej elastycznosci w wypieku, to niech smiało piecze bez. Też wychodziJeszcze mi się nie zdarzyło, zeby nie wyszedł![]()
![]()
A i w moim biszkopcie jest tylko 1 łyzeczka proszku.
Iva @ 23 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=510207wczoraj znowu go upiekłam![]()
wreszcie znalazłam super przepis na biszkopt![]()
![]()
jupiiii![]()
ewalukas @ 28 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=512968W jakiej tortownicy Wy pieczecie, że Wam wychodzą takie wysokie?Ja piekłam ten biszkopt w tortownicy 28 cm i ledwo na dwa przekroiłam![]()
Otoz moja blaszka ma 24cm srednicy i i 7cm wysokosci, a biszkopt jest zawsze odrobine, ok 1 cm wyzszy...
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.