Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Pieklam w blaszce 36/25 . Tak jak pisala Cinka , na wieksza blaszke trzeba zrobic z 1.5 porcji i bedzie dobrze.Jablka tre na jarzynowej tarce(duze oczka)odsaczam,mozna dodac lyzke bulki tartej . Z makiem tez jest pyszna i jeszcze lepiej sie zwija (uzylam gotowej masy).
Zrobione jak sama nazwa wskazuje błyskawiczna,Akulka co do jabłek to tak jak mówiłam dałam własnej produkcji prażone ze słoika(za mały był ten słoik i trochę tych jabłek mało)jakie są moje spostrzeżenia co do tych jabłek;według mnie nadają się,co prawda ja bym jednak posmarowała delikatnie masełkiem papier albo wysypała bułką tartą bo musiałam pomagać sobie nożem ale nie było to jakieś drastyczne skrobanie ot głównie po bokach bo i też blaszkę mam taką nijaką chyba za mała albo co,bo biszkopt urósł jak głupi i już myślałam,że nie zwinę tej rolady ale jakoś poszło,w każdym razie żeby nie przeciągać rolada jest OK