Maria z Łeby
Well-known member
- Gru 26, 2006
- 35,948
- 2,880
- 113
dea @ 11 Jun 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1441703Dziewczyny poradźcie coś .. wszystkie truskawki, co do jednej, opadły na dno. Co zrobiłam nie tak ?!Robiąc to ciasto i dając ciężkie kawałki owoców (połówki śliwek, wiśnie, truskawki itp.) przed ich ułożeniem posypują wierzch ciasta Śmietan-fixem (jednym lub dwoma, zależnie od wielkości blachy), a potem układam kawałki owoców. To zawsze skutkuje![]()
Przy jabłkach nie posypuję; lubię, jak część grubej warstwy jabłek jest zanurzona w cieście![]()
![]()
adrijah @ 6 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1527273Właśnie siedzi w piekarniku wersja częściowo pełnoziarnista (1/2 szkl zwykłej mąki, 1 szkl pełnoziarnistej). Miałam 3 jajka i 1 białko w lodówce, więc je oddzieliłam i ubiłam oddzielnie białka. Na wierzchu ułożyłam (a nawet z premedytacją częściowo zanurzyłam) truskawki i posypałam borówkami. Wieczorem idzie z nami do znajomych
Wyszło ładne i dobre, a w lodówce dogorywało mi jeszcze kilka ostatnich truskawek i borówek, które dzisiaj już by były do wyrzucenia, więc wczoraj wieczorem upiekłam drugie, trochę mniej ładneale już dla nas
![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.