Ruziu, to ciasto jest rewelacyjne!
robiłam już 2 razy z jabłkami obtoczonymi w cukrze wanilinowym i cynamonie, posypane cukrem trzcinowym - i za każdym razem pełen sukces
zgodnie z przepisem długo ucierałam całe jajka z cukrem, aż zrobiła się taka piankowa masa, miksowałam też dość długo już po dodaniu mąki z proszkiem.
za drugim razem robiłam z podwójnej porcji, dodałam 4 spore łychy jogurtu naturalnego, a jabłek na wierzch dałam naprawdę b. grubą warstwę
i nie wlewałam żadnego aromatu. Piekłam powolutku w 150-160 st.C przez prawie 2 godziny
- mam gazowy piekarnik, który akurat miał fanaberię i za nic nie chciał współpracować. Mimo tak długiego czasu pieczenia nic a nic się nie przypiekło ani nie wysuszyło
jak mi się uda, to wkleję dziś fotkę
Róbcie śmiało
to ciasto jest wilgotne, akurat słodkie, delikatne a jednocześnie pięknie się trzyma w całości i nie kruszy
Przepis wchodzi do mnie na stałe jako baza pod owoce; wg mnie to
absolutny HIT