Blyskawiczne ciasto z owocami na oleju

Aniutka

Well-known member
Maj 11, 2008
2,418
2,350
113
Dzieki za odpowiedz
icon_smile.gif

Boje sie, ze sie zrobi zakalec, ale skoro mowisz, ze dac zamrozone, to dam
icon_smile.gif

halfsara

Member
Cze 9, 2009
4
0
0
przed chwilą włożyłam do piekarnika ale zapomnialam blaszki posypac bułką,jest tylko posmarowana olejem,czy mimo to ciasto wyjdzie?przypali się ?

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
wszystko bedzie dobrze, ja nigdy nie posypuje bulka tylko smaruje tluszczem i jeszcze nigdy mi sie nie przypalilo a to ciasto robilam w ten sposob wiele razy

halfsara

Member
Cze 9, 2009
4
0
0
dzięki,rzeczywiscie bezproblemowo wyszło,zrobiłam z jabłkami i cynamonem...pycha,a to moje drugie w życiu upieczone ciasto
icon_mrgreen.gif
.Dzięki za przepis.

anioldiablo

Member
Kwi 3, 2010
14
0
0
również zrobiłam to ciasto
icon_smile.gif
z jabłkami
tylko za mało dałam bo w środku było dobre ale jak dla mnie mogłoby być "mokrzejsze" jeśli wmieszam kawałki jabłka z ciastem będzie takie jak lubię
icon_smile.gif

karmelcia

Member
Maj 2, 2010
1
0
0
Ja upiekłam z brzoskwiniami i płatkami migdałów
mniam.gif

Piekłam na dużej blasze więc zrobiłam z podwójnej porcji.
Wyszło pyszniutkie - rodzinka zachwycona.
Planuję szybką powtórkę z innymi owocami ;)
smacznego.gif

jusandre

Member
Lis 4, 2009
74
0
0
Po raz kolejny upieklam to naprawde blyskawiczne ciasto!
tylko tym razem glupio skusilam sie na truskawki. Glupio, bo tu w Anglii nie uswiadczysz takich prawdziwych, tylko napompowane.
i co z tego, ze napchalam ich duuzo, skoro po upieczeniu zostala z nich tylko skorka! reszta najzwyczajniej w swiecie wyparowala
icon_mrgreen.gif

przestraszylam sie troche ze znow mi wyszedl zakalec (mam ku temu wyjatkowe zdolnosci), bo ciasto bylo takie dosyc ciemne, jakby mokre. ale przypomnialo mi sie ze przeciez z braku normalnego cukru, dalam brazowy! ehh, ta skleroza ciazowa ;)

tak czy inaczej, czesto korzystam z tego przepisu jak chce zrobic na szybko jakies ciacho z owocami.
nastepnym razem zrobie z wisniami ze sloika, przynajmniej mam pewnosc ze nie wyparuja, he he

magdamug

Member
Lip 6, 2010
1
0
0
Witam,
jestem świeżusieńkim członkiem "rodziny cin cin" a to wszytsko dzięki wczorajszemu ciastu, które upiekłam zgodnie z przepisem:) Ciasto wyszło PRZEpyszne! dziękuję za super przepis! ja zrobiłam ze świeżymi malinami - mniam mniam palce lizac (zjedzone do ostatniego okruszka). Pozdrawiam serdecznie

makrela

Member
Paź 29, 2009
9
0
0
Ciacho z malinami właśnie czeka na piekarnik. Mam nadzieję że wyjdzie dobre bo moje kochanie wyjadło mi połowę ciasta z miski
lecker.gif

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Robiłam z jabłkami. Już się całe w pracy rozeszło
icon_wink.gif

Tylko puste talerzyki dostaje
rofl.gif

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
rofl.gif
drukuje właśnie przepis, bo za mna pracownicy chodzą i wychwalają, że pyszne BYŁO i żony może by im też takie upiekły?
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif

dea

Member
Lis 20, 2005
346
0
0
odkopałam przepis, znowu robię z brzoskwiniami.. jak znalazł na późno zapowiedzianą wizytę
icon_mrgreen.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy