tatter
Moderator
- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
Pusia_ @ 25 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=368766w ilu stopniach piekłyście to ciasto i ile czasu?180 C - jedna godzine
Pusia_ @ 25 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=368766w ilu stopniach piekłyście to ciasto i ile czasu?180 C - jedna godzine
Pusia_ @ 25 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=368766w ilu stopniach piekłyście to ciasto i ile czasu?Ja piekłam w 200 C około godziny i również wyszło, pozdrawiam![]()
alicjanka @ 30 Sep 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=371548I ja je dziś robięTylko trochę pododaję
a mianowicie zanim położę owoce (dziś jabłka), na ciasto dodam ugotowany budyń waniliowy. Moja mama tak robiła ze zwykłym drożdżowcem i wychodził pyszny. Zobaczymy jak tu się sprawdzi![]()
i jak wyszło ?![]()
Ja właśnie upiekłam je ze śliwkami, stoi i się studzi - wygląda i pachnie pysznie![]()
Pusia_ @ 4 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=373258i jak wyszło ?
Budyń niespecjalnie się nadaje do tego ciasta. Wyrosło bardzo ładnie, ale jabłka na wierzchu trochę się przypiekły. Lepiej jest jak wtopią się w ciasto. Już eksperymentować nie będę. Po co zmieniać to, co jest idealne![]()
![]()
kasha @ 14 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=378265RATUNKUUUUU! Błagam, proszę w jakiej blaszce mam robić to ciasto?
raz robiłam i było cieniutkie ale nie pamiętam jaka to była wielkość blaszkia chcę uzyskać wysokie ciasto i pulchne, już je robię a nie wiem jaką blaszkę wysmarować![]()
Już wlałam, blaszka znów za duża![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.