Blyskawiczne ciasto z owocami na oleju

niva1

Member
Sty 20, 2007
19
0
0
przyznaje, popelnilam
icon_smile.gif

na razie tylko w wersji klasycznej, ale dzis beda wynalazki, mam jablko, pomarancze, wiorki, zobaczymy co to za mix wyjdzie

Załączniki

• placek_003.jpg
    placek_003.jpg
    263.3 KB · Wyświetleń: 0

oliweczka

Member
Maj 27, 2006
1,609
0
0
upieklam z 1 1/2 porcji na duzej blasze i cale szczescie! Zniknelo cale 1. dnia! Zrobilam wersje z jagodami ( lekko opadaly na dno) i jablkami ( zostaly u gory).Na wierzchu cynamon i brazowy cukier.Na przekroju wygladalo super, za zaluje, ze nie zdazylam fotki popelnic.

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Ja piekłam bez. Góra, dół. Jak widzisz, ze sie przypieka z gory to mozesz sam dół dopiekac
icon_wink.gif

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
A z cym robisz?
Daj znac jak wyszlo
icon_biggrin.gif

mulien

Member
Mar 31, 2008
5
0
0
Zrobiłam z jabłkami, wyszło pyszne i faktycznie szybko. To jest własnie przepis dla mnie!!! Następnym razem sprobuje z wiśniami:)

ptysioch

Member
Lut 28, 2008
13
0
0
Super ciasto! W sumie nie planowałam pieczenia wczoraj, ale jak się okazało, że wszystkie składniki mam w domu, a dziś są imieniny mojego braciszka-Wojtusia-upiekłam to błyskawiczne ciasto. Miałam jeszcze kisiel truskawkowy, więc ciasto podzieliłam na pół i jedną część wymieszałam z kisielem. Jak się troche podpiekło (żeby uniknąć zakalca) wyłożyłam na wierzch miejscami wiśnie, które zrobiłam na zimę z żel-fiksem. degustować będę wieczorem, więc jutro jeszcze napisze i moze wkleje zdjęcie, ale sam zapach był cudowny!!!

Evva

Member
Kwi 27, 2008
44
0
0
Upiekłam z wiśniami - prawie nie opadły (tylko kilka) a były bardzo soczyste i nastawiłam się na zakalca
icon_smile.gif
- tymczasem wyszło pyszne, bezzakalcowe i wiśnie tylko lekko zanurzone w cieście, wierzch posypałam cukrem trzcinowym a aromat dałam migdałowy.
Świetny przepis, pysznie i błyskawicznie:)

Hainaut

Member
Mar 6, 2008
115
0
0
Tez zrobilam wczoraj to ciasto z wisniami, nie opadly wcale, tylko jakos tak... za malo ich bylo na to ciasto, bo ciasto sporo podroslo. Nastepnym razem dam zdecydowanie wiecej owocow. Aha, nie mialam oleju, wiec robilam z oliwa z oliwek.
Wyszlo tak:

100_9325.JPG

Od wczoraj ubyla juz polowa. :D

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
A wlasnie myslałam nad jakims szybkim przepisem w ktorym mogłabym zutylizowac jajka i jabłka
icon_mrgreen.gif

Jutro zrobie na wyjazd
icon_biggrin.gif

PaulkaS

Member
Kwi 12, 2008
8
0
0
zrobiłam to ciasto ze śliwkami. Jest super proste i szybkie! Wspaniale urosło! W robieniu pomagała mi córcia (2 l i 3 m-ce), a w jedzeniu mężuś. Ciasto zniknęło w dwa dnia. Dzisiaj zrobię kolejne, tym razem z wiśniami
lecker.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy