tatter
Moderator
- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
tatter @ 1 Feb 2013 napisał:1396671[/url]']
Borodinsky, z podobnego przepisu do podanego przez Gucia (zmiany jak opisalam wczesniej). Chleb przekrojony po 8 dniach. Miekki i pachnacy. Sacharyfikacja ze slodem litewskim ciemnym. Nastepnym razem dodamy rugemalta. Polecam.Tatter, piękne dziurki i wygląda smakowicie. A co to jest rugemalt?
tatter @ 2 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1397162BTW Guciu, masz ochote na upieczenie razowca mieszanego z zytnim slodem diastycznym i prazonym zaparzanym slonecznikiem?Mam i to Wielką![]()
BTW, a gdzie znajdę firmę od rugemalta?
tatter @ 3 Feb 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1397426Na Litwie. Salyklas, tutaj ich strona : Salyklas. Wystarczy wyslac do nich maila. Nie wiem czy transportuja mniejsze ilosci (zamawialam 25kg worki), ale moze wysylaja drobniejsze poczta. Za przesylke 150kg zaplacilam 100 EU, trudno powiedziec czy to cena od wagi czy tez za odleglosc, bo jesli to drugie to maja do Ciebie znacznie blizej. Rugemalta 30 EU, ciemny litewski 17 EU, jasny zytni (diastyczny) 15EU za worek oczywiscie. Jesli bedziesz miec problemy to daj znac, moze uda mi sie zarazdzic.
Przepis na chleb przesle Ci jeszcze dzis.Tatter, bardzo dziękuję za tak dużo informacji- już sprawdzam czy mają mniejsze worki ze słodami![]()
![]()
Cos mi sie zdaje, ze oni tylko B2B zamowienia przyjmuja, moge sie mylic jednak. Gdyby nie mieli mniejszych niz 25kg moze oglos na Cinie a znajdzie sie grono chetnych. Daj znac jesli nic z tego nie wyjdzie.
Wlasnie nastawiam zaczyny na razowy ze slonecznikiem (ufam, ze dostales maila tym razem), a mam tez wielka ochte na marchewkowy mieszany z ziarnami...wiec pewnie upieke oba.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.