AnEvelin @ 10 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=737043Witajcie odkopuje temat budyniówek. Zrobiłam je w sobotę, faktycznie tani i szybki deser. Jednakże moja rodzina stwierdziła że ciasto jałowe bez smaku (następnym razem dodam odrobinę cukru). Ja zamiast lukru polałam ciasteczka polewa czekoladową. Z całą pewnością będzie drugie podejście, i kolejne.
Zdjęcia dodam troszkę później.Pisalam aby ciasteczka lukrem potraktowac bo z inna polewa one nie sa fajne, probowalam kiedys z biala czekolada i efekt tez byl mizerny. Z lukrem sa idealne !! Wowczas nie potrzeba dodawac cukru![]()
i czekam na foto![]()
lilka @ 15 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=738412A ile tego cukru dodać, u mnie nikt nie lubi lukru?hmm ... jesli u ciebie nikt nie lubi lukru to niedoradzalabym tych ciasteczek ... bo one dzieki lukrowi fajnie smakuja i sa mniam
Chcesz dodac cukier do ciasta?? czy pytasz ile cukru pudru do lukru bo sie zgubilam![]()
AnEvelin @ 10 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=737043Witajcie odkopuje temat budyniówek. Zrobiłam je w sobotę, faktycznie tani i szybki deser. Jednakże moja rodzina stwierdziła że ciasto jałowe bez smaku (następnym razem dodam odrobinę cukru). Ja zamiast lukru polałam ciasteczka polewa czekoladową. Z całą pewnością będzie drugie podejście, i kolejne.
Zdjęcia dodam troszkę później.
lilka @ 16 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=738679Chodziło mi ile dodac cukru do ciasta, żeby ciasto było słodkawe.dalabym pol szklanki
lilka @ 18 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=739370Zrobiłam budyniówki, dałam pół szklanki cukru do ciasta, wyszły bardzo dobre posypałam cukrem pudrem, napeno jeszcze nieraz je upiekę.lilka bardzo sie ciesze, ze jestes zadowolona![]()
![]()
![]()
![]()
Jak masz mozliwosc wrzuc fotke swoich ciasteczek, jeszcze z cukrem pudrem nie jadlam![]()
kasik @ 18 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=739603Jutro robię i tak się zastanawiam czy jakby do środka dać białego serka z cukrem lub kostkę czekolady to też wyjdą?
Każda robi z budyniem bo i nazwa tak wskazuje a z innym "nadziankiem" wyjdą?nigdy nie probowalam zawsze robilam tylko z budyniem ... powiedz jak robisz bo jestem ciekawa jaki efekt bedzie![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.