malgosia
Member
- Lut 1, 2006
- 786
- 0
- 0
2,5 dag masła
szklanka mleka
2,5 dag drożdżydrożdży tyle ile masła?ile (z kostki) tego tłuszczu i drożdży? pogubiłam się...
2,5 dag masła
szklanka mleka
2,5 dag drożdżydrożdży tyle ile masła?ile (z kostki) tego tłuszczu i drożdży? pogubiłam się...
czyli 1/4 paczki drozdży i ok łyzki masła?
Taknie ma się co wstydzać pytań
![]()
Kasha, wytłumacz mi proszę jak to jest z tym formowaniem bułeczek bo sie pogubiłamnie za bardzo zrozumiałam to zbieranie w sakiewkę przeciwległych końców w sakiewkę 8x: bierzesz kawałek ciasta i przeciwległe końce ciągniesz w sakiewkę a potem co? trzeba to ponownie w kulkę i od nowa czy jak? wytłumacz mi proszę kroczek po kroczku bom gupia
Tak jak napisałaś, zebrać i będzie prawie kulka, potem lekko toczyć - wyrównają się wtedy wszystkie niedoskonałości.
Nie mam aparatu by zrobić zdjęcie
dzięki serdeczne za expresową odpowiedź, jutro spróbuję upiec
![]()
ale jak będziesz miała możliwość to zrób fotkę, dobrze?Dobrze proszę pani![]()
Aby byly rumiane pieczecie z gornym grzaniem piekarnika ?Górnym i dolnym jednocześniejak się posmaruje jajcem to szybciej ciemnieją
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.