Joanna @ 4 Sep 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1021817I ja też je dziś zrobiłam - to obowiązkowa pozycja w mojej spiżarni.
i moja![]()
Elka @ 14 Aug 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=562114Buraczki marynowane w soku jablecznym
okolo 1 kg ugotowanych i obranych buraczkow (zwykle robilysmy z Mama z samych drobnych okolo 2.5 - 3 cm diam. - takich, co nie urosly)))![]()
100 ml octu jablecznego
0.5 l soku jablecznego (przefiltrowac)
100 g miodu
3 - 4 gozdziki
laska cynamonu
20-25 g grubej soli
sok i ocet zmieszac, dodac miod, gozdziki i sol. Zagotowac razem z cynamonem. Buraczki ulozyc w sloikach (moga byc i wieksze buraczki, ale ich trzeba pokroic w plastry. Buraki zalac wrzacym sokiem, i pasteryzowac 10 - 15 min. Zawekowac. Swietne sa i same, i jako dodatek do innych dan.ROBIŁAM TE BURACZKI,Z MAŁĄ ZMIANKA,ŻE JE UTARŁAM NA DROBNEJ TARCE I WYSZŁY REWELACYJNE,POLECAM
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.