Carving.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
martyna22a @ 12 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1090505waszka kup melon
Joanno dekoracja mistrzowska, z tak wykrojonych jablek mozesz zrobic pieknego labedzia , kwiaty z cebuli i pora pierwyj sort
daumen.gif

edit : moze wklej tu zdjecie i zademonstruj, dziewczyny i ja skorzystamy
icon_smile.gif
Martyna dziękuję
icon_redface.gif
.
O łabądkach to wiem, ale gdzie mnie do Twoich piekności.
Kwiatek z pora wcale nie taki trudny, kilka linków może komus sie przydadzą:

http://www.ozdabianiepotraw.pl/?p=581

http://www.winiary.pl/przepis.aspx/66440/dekoracja-z-pora

http://www.ozdabianiepotraw.pl/?p=1040

Duszka20

Member
Kwi 27, 2010
280
0
0
martyna22a @ 18 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1094279Duszko to robilam juz kiedys,rzadko robie sobie do domu,wiesz cos w stylu "szewc bez butow chodzi"
aaa skąds to znam, jak robiłam tipsy to moje tez były naszaaarym końcu;-)'
to troszkę mi ulżyło;-) ale chyba zgapię z któregos watku i ułoże jajka z majonezem na małym kopczyku ze szcypiorku (coś w stylu jajko na sianku;-) bo nic innego do głowy mi nie przychodzi, a u nas melony i cukinie teraz drogie;-(

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
jaaaaaaaaaaaaa ale sliczne rozyczki!!! a z papryki co mozna tak na szybcika zrobic??? takiego prostego..

aaa zapomnialam.. martyna zablokowana.. ehh.. i co teraz?? kto mnie uratuje?? na jutro mam salatke..i gosci..

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
kazeno @ 18 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1094528jaaaaaaaaaaaaa ale sliczne rozyczki!!! a z papryki co mozna tak na szybcika zrobic??? takiego prostego..

aaa zapomnialam.. martyna zablokowana.. ehh.. i co teraz?? kto mnie uratuje?? na jutro mam salatke..i gosci..
Masz jakąś wykrawaczkę do ciastek? możesz też wyciąć nożyczkami kształt kwiatka. Liście z uciętych na ukos np. trzech kawałków zielonej części pora i już
icon_smile.gif
Bardzo szybka i prosta metoda.

Polecam Ci kwiatki z marchewki. Moge opisać, bo mam popsute wejście do kompa i nie przerzucę zdjęć. Otóż tniemy z największej marchewki trzy plasterki (niezbyt cienkie ale te nie za grube - 2-3 mm), solimy i odstawiamy na kilka godzin. Możesz to zrobić dzisiaj. Przed podaniem w jednym krążku wycinasz środek (mówiąc potocznie dziurkę) i ten środek wkładasz oba plasterki zwinięte na pół, tak aby ichwypukłości wychodziły od siebie. Nasolone zmiękną i się nie złamią. Kwiatek gotowy. Ładnie wyglada, bo jest przestrzenny. Do tego kawałek zieleniny , może być natka i juz dekoracja.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

kazeno

Member
Cze 15, 2009
400
0
0
hehe justa eeee tam.. wiem ze to od mojej salatki poszlo wszystko.. ale.. jakos nie myslalam ze taka toxyczna bedzie..

oo rzodkiewe tez mam to moze wykombinuje z niej jakiegos kwiatucha.. widze na zdjeciu pieknego.. mam caly peczek wiec bedzie co psuc
icon_razz.gif
najwyzej pojdzie na siekana do twarozku
icon_razz.gif

7manka777

Member
Lut 6, 2013
66
0
0
mój debiut, płynący łabądek hehe

Załączniki

• DSC02132.jpg
    DSC02132.jpg
    213.7 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC02140.jpg
    DSC02140.jpg
    154.8 KB · Wyświetleń: 0

alekanna

Member
Wrz 6, 2010
45
0
0
o i proszę, zaczynamy zabawę (bo przyznać same musicie, że z carvingiem to świetna zabawa jest)! bardzo ładne płynące łabą
freu.gif
dki!!!

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Zdjęcie kiepskie, ale coś tam widać - kiedyś takie cuś wyrzeźbiłam z nektaryn
post-1716-1311535642.jpg

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy