Krystyna9 @ 16 Nov 2019 napisał:index.php?act=findpost&pid=1651506nie pij Inki. Kup sobie kujawiankę. Typowo zbożową. Przepyszna jest. Tylko trzeba ją wczesniej zaparzyć, fusy odcedzić i dopiero zalac mlekiemPamiętam taką kawę z dzieciństwa jak jeździłyśmy z siostrą do dziadków na wieś, w takim zielonym opakowaniu była![]()
Dzięki Krysia, popatrzę za tą kawą u siebie w sklepie.
Edit: znalazłam ją w google, to taka sama jaką babcia robiła![]()
Buka @ 8 Dec 2019 napisał:index.php?act=findpost&pid=1652485Ładne, prawdziwe chały. Piekłam w blaszkach i posypałam uprażonym sezamem, też są ładne, a jedna juz wydana z domu.![]()
Lubię z masłem i solą, czasem z miodem, ale najlepiej smakuje z masłem i cieniutko krojoną wędzoną szynką. Spróbujcie.
Najlepiej to smakuje z masłem i serem pleśniowym z niebieską pleśnią _ roquefort, gorgonzola, stilton, lazur - mogę pomarzyć...
Buka @ 14 Dec 2019 napisał:index.php?act=findpost&pid=1652719Chyba, że serów nie ma, bo chałka dla Ciebie, to prościzna.
Wszystko jest... i ten głosik z tyłu czaszki: koszmarny indeks glikemiczny: pszenna mąka biała masło sery cukier... Niby jedna kromka nie grzech, ale kto by na jednej poprzestał? To już wolę wcale.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.