- Gru 22, 2004
- 5,158
- 531
- 113
trudno jest uformowac bochenek korzystajac z tego przepisu
mozliwe ( patrz: bochenek upieczony przez qd), ale dosc trudne. po prostu trzeba nabrac troche wprawy.
jesli upierasz sie przy pieczeniu luzem, a nie w formie, lepszy efekt osiagniesz korzystajac z innej receptury, gdzie ilosc zaczynu jest mniejsza. poza tym wszystko zalezy od maki jakiej uzyjesz do chleba (wysokobialkowa czy nie
, razowa czy nie
)
jesli sie dobrze wczytasz - w tym przepisie nie ma nic o odgazowaniu ciasta i skladaniu bochenka
to swietny przepis dla poczatkujacych i dla tych co pieka raczej w formie.
mozliwe ( patrz: bochenek upieczony przez qd), ale dosc trudne. po prostu trzeba nabrac troche wprawy.
jesli upierasz sie przy pieczeniu luzem, a nie w formie, lepszy efekt osiagniesz korzystajac z innej receptury, gdzie ilosc zaczynu jest mniejsza. poza tym wszystko zalezy od maki jakiej uzyjesz do chleba (wysokobialkowa czy nie


jesli sie dobrze wczytasz - w tym przepisie nie ma nic o odgazowaniu ciasta i skladaniu bochenka
to swietny przepis dla poczatkujacych i dla tych co pieka raczej w formie.
Ostatnią edycję dokonał moderator: